Tuesday , May 17 2022

Managerii spitalelor din Fălticeni și Rădăuți resping solicitarea DSP de a transforma unele secții în sectoare COVID

Începând de azi, Spitalul Municipal Rădăuți ar fi trebuit să aibă șase paturi de Terapie Intensivă Covid, în loc de două, iar cele 98 de paturi de la etajul III al unității spitalicești urmau să fie destinate în totalitate pacienților infectați cu coronavirus. Managerul Dan Vatră: „Structura clădirii este din 1983 și dacă am accepta așa ceva, am risca să ajungem o nouă Constanța”. Spitalul Fălticeni urma că aloce cazurilor de COVID patru paturi de Terapie Intensivă și alte 95 de paturi, în secțiile de Medicină Internă, Cardiologie și Gastroenterologie, dar managerul, dr. Vlad Morariu, spune că aceste secții sunt pline și e dificil să mute pacienții. Deocamdată, Spitalul Județean Suceava rămâne singur pentru a face față avalanșei de cazuri noi.

Managerii Spitalelor Municipale Rădăuți și Fălticeni au anunțat în această dimineață conducerea Direcției de Sănătate Publică despre faptul că nu vor aloca paturile din secțiile de Cardiologie, Medicină Internă și Gastroenterologie pentru pacienții diagnosticați cu Covid 19, întreaga presiune rămânând tot pe Spitalul Județean Suceava, care va trebui încet-încet să închidă câte o secție pentru a o transforma în sector Covid.

Reamintim că începând de astăzi, 4 octombrie, Spitalul Municipal Rădăuți ar fi trebuit să aibă șase paturi de Terapie Intensivă Covid, în loc de două, câte au fost până acum, iar cele 98 de paturi de la etajul III al unității spitalicești urmau să fie destinate în totalitate pacienților infectați cu coronavirus. În ceea ce privește Spitalul Municipal Fălticeni, potrivit adresei DSP, semnată de directorul general DSP, farmacista Ioana Vlad, și de medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, spitalul urma că aloce patru paturi de Terapie Intensivă și alte 95 de paturi, în secțiile de Medicină Internă, Cardiologie și Gastroenterologie, pentru tratarea pacienților cu Covid 19.

”Nu suntem de acord cu această decizie. Am mărit capacitatea de la 100 la 120 de paturi plus încă un pat pe ATI. Oricât am vrea, nu putem lua această decizie. S-a întrunit consiliul director și am decis împreună că nu putem accepta așa ceva, Am rapoarte ale compartimentului tehnic, ale medicilor, ale medicului epidemiolog și nimeni nu aprobă decizia DSP. Structura clădirii este din 1983 și dacă am accepta așa ceva, am risca să ajungem o nouă Constanța. Vom încerca să găsim soluții în continuare pentru a veni în  sprijinul pacienților”, a menționat Dan Vatră, managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

Medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, a transmis că gradul de ocupare în secțiile de Medicină Internă, Cardiologie și Gastroenterologie este destul de ridicat, ceea ce face dificilă externarea pacienților. La această unitate spitalicească sunt în prezent 80 de paturi pentru pacienții Covid și două paturi de Terapie Intensivă Covid. (Cristina RUȘTI)

 

Vezi si

Incendiu uriaș la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei (VIDEO)

Duminică seara, la ora 22.41, a fost anunțată izbucnirea unui puternic incendiu la clădirile unei …