Thursday , March 28 2024

În plină nebunie COVID, managerul Spitalului Fălticeni vrea să cumpere, cu 332.000 lei, un super-echipament pentru operații ortopedice

Deși e mare nevoie de mănuși, măști și echipament de protecție la Fălticeni, care e spital-suport pentru cel din Suceava, managerul Vlad Morariu a lansat chiar pe 30 martie, când la Suceava se numărau morții de la Spitalul Județean, oferta de a cumpăra un echipament cum nu sunt nici în multe spitale mari ale lumii, pentru intervenții chirurgicale ortopedice. Precizăm că dr, Morariu e tocmai chirurg ortoped n dezvăluirea a fost făcută de Carmen Uscatu, co-fondatoarea Asociației “Dăruiește Viață”, care nu s-a ferit deloc să folosească vorbe dure: ”Cum e posibil să-ți lași medicii și asistentele să moară și tu să îți iei navă spațială”. “N-a văzut Parisul așa echipament, dar și-l achiziționează în plină pandemie managerul de la spitalul din Fălticeni, Vlad Alexandru Morariu. Şi nu, nu e pentru pandemie”, precizează Carmen Uscatu

Managerul spitalului falticeni (Managerul de la spitalul din Fălticeni, Vlad Alexandru Morariu (Foto: Facebook/Carmen Uscatu)

Sâmbătă, 4 aprilie, pavilionul central al Spitalului Fălticeni a fost închis, după ce 44 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu Covid-19. Spitalul a fost declarat spital suport pentru pacienți COVID-19.

Spitalul vechi, căci cel nou nu are încă echipamente și dotări medicale, așteptate de ani și ani buni. Primarul și managerul au făcut chiar recent apel la autoritățile centrale să dea bani spitalului pentru a-l echipa, iar comunitatea donează în același scop.

Ei bine, în tot acest context, în plină pandemie de coronavirus, fiind spital-suport pentru cel de la Suceava și având personal medical infectat, managerul Spitalului Fălticeni, chirurgul ortoped Vlad Alexandru Morariu, a comandat, chiar pe 30 martie, un super-echipament pentru operații ortopedice, pe care cu siguanță îl va folosi chiar el. Asta în condițiile în care 44 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus și personalul are nevoie urgentă de echipament adecvat și suficient.

Fondatoarea Asociației ”Dăruiește Viață”, Carmen Uscatu, afirmă că, în plină pandemie, managerul Spitalului Fălticeni intenționează să cumpere un echipament de 332.000 de lei, pentru operații ortopedice, în condițiile în care personalul nu are măști și mănuși. ”Cum e posibil să-ți lași medicii și asistentele să moară și tu să îți iei navă spațială”, a scris, sâmbătă pe Facebook Carmen Uscatu, care este de loc din Fălticeni.

Postarea ei începe cu cuvintele ”Fălticeni, trezește-te!”.

”N-a văzut Parisul așa echipament, dar și-l achiziționează în plină pandemie managerul de la spitalul din Fălticeni, Vlad Alexandru Morariu. Şi nu, nu e pentru pandemie”, scris Carmen Uscatu pe Facebook.

Ea afirmă că pe 30 martie a fost lansată o comandă în SEAP, la prețul estimativ de 332.000 lei, pentru un “sistem de ghidare și țintire computerizată fără iradiere a tijelor de humerus, tibie și femur”.

”Vlad Alexandru Morariu este manager și medic primar ortopedie traumatologie la Spitalul Fălticeni. Cel vechi. Cel nou e acela care nu se deschide de 27 de ani că mai are nevoie de bani pentru echipamente de terapie intensivă. În timp ce oamenii strâng câte 2 euro, într-o campanie, domnu’ manager își ia un echipament pentru sine. Pentru orgoliul lui de ortoped. Şi nu orice echipament, ci un echipament pe care nu îl au nici cele mai tari spitale din Franța. Sigur, e mișto să îl ai, dar nu în pandemie, când nevoie e de măști și mănuși. Şi să ne înțelegem, câte operații se pot face în Fălticeni de acest gen ca să îți iei echipament de top?

Cum e posibil, domnule manager, să-ți lași medicii și asistentele să moară și tu să îți iei NAVĂ SPAȚIALĂ?”,se întreabă fondatoarea Asociației “Dăruiește Viață”..

Aceasta mai susține că personalul spitalului se plânge ”pe la colțuri, pe grupuri de whatsapp sau pe Facebook că nu are materiale”.

”Ei poate vor scăpa, dar tu nu prea cred”, a mai scris Carmen Uscatu.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au pus bazele celui mai amplu proiect civil pe care România l-a cunoscut în ultimii 30 de ani: construcția unui spital pentru copiii bolnavi de cancer, având în spate peste 250.000 oameni, donatori în acest proiect. (O.S.)

Vezi si

Un bărbat de 28 de ani și tatăl său au terorizat luni în șir o familie din Vama pentru o bucată de pământ. Tânărul a fost reținut

Polițiștii din Vama au în lucru un dosar dosarul penal privind comiterea infracțiunilor de tulburare …