Friday , April 26 2024

Mamă răzbunătoare, băgată în arest după ce a bătut un elev de la Şcoala Gimnazială Pătrăuți chiar în sala de clasă

O elevă de clasa a VI-a își sunase mama să vină la școală să-i facă dreptate, în urma unei altercații pe care a avut-o cu un coleg de clasă, iar femeia de 38 de ani s-a strecurat în școală, a încercat să intre în clasă în timpul orei, însă profesorul nu i-a permis, astfel că a așteptat să sune de pauză pentru a-și răzbuna copilul. Potrivit polițiștilor, femeia a provocat elevului agresat leziuni care au necesitat 3 zile de îngrijiri medicale, fiind reținută sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”lovire sau alte violențe” și ”tulburarea ordinii și liniștii publice”

Un elev de 13 ani din Pătrăuți a fost bătută chiar în sala de clasă, în timpul cursurilor, de către mama unei colege cu care aceasta avusese în prealabil o altercație. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava a transmis un comunicat prin care a informat că vineri, 29 noiembrie, o femeie în vârstă de 38 de ani a lovit un elev de la Şcoala Gimnazială ”Constantin Morariu” Pătrăuți, chiar în timpul orelor. Potrivit polițiștilor, femeia a pătruns în incinta școlii, s-a deplasat în sala de clasă unde se afla elevul și a sărit la bătaie, provocându-i copilului ­le­ziuni care au necesitat 3 zile de îngrijiri me­di­cale. Femeia a fost reținută marți, 3 decembrie, la ora 18.00, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”lovire sau alte violențe” și ”tulburarea ordinii și liniștii publice”, ea fiind introdusă în arestul IPJ Suceava, fiind ulterior pusă în libertate sub control judiciar.

Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava a fost informat că nefericitul incident s-a petrecut la pauza de la ora 12.00. O elevă de clasa a VI-a își sunase mama să vină la școală să-i facă dreptate, în urma unei altercații pe care a avut-o cu un alt elev de clasă, iar femeia de 38 de ani s-a strecurat în școală, a încercat să intre în clasă în timpul orei, însă profesorul nu i-a permis, astfel că a așteptat să sune de pauză pentru a-și răzbuna copilul. ”Mama în cauză a așteptat să plece profesorul de la clasă, ca mai apoi să intre și să sară la bătaie la elevul de clasa a VI-a. Au intervenit profesorul de serviciu și conducerea școlii și au gestionat incidentul. Directoarea școlii a anunțat Poliția, a dus eleva la dispensar și a anunțat cazul și la inspectorul școlar de pe zonă. Eu mă bucur că de această dată directoarea a procedat cum trebuie”, a declarat Gabriela Mihai, inspectorul școlar general al IșJ Suceava, făcând referire la cazul de la finalul lunii octombrie a.c., când o elevă cu ”cerințe educaționale speciale” de la aceeași școală a căzut pe o bară și s-a lovit în zona ge­nitală, iar directoarea unității de învățământ, Mihaela Grijincu, nu a gestionat cazul într-o manieră profesionistă, minora ajungând să fie operată la spital. În loc să ducă eleva rănită la dispensarul local să fie consultată de medic sau să solicite un echipaj de ambulanță, directoarea școlii a dus atunci fata acasă și a lăsat-o în grija fratelui ei de numai 12 ani, în condițiile în care părinții erau plecați cu treburi. La acel moment, Mihaela Grijincu și-a motivat comportamentul iresponsabil prin faptul că fata nu prezenta urme de sânge și nici nu s-a plâns de dureri.

Nemulțimiți de atitudinea directoarei, mai mulți părinți s-au revoltat, susținând că nu se mai simt în siguranță să-și trimită copii la școală. “Nu este normal ce se întâmplă. Îmi trimit copilul la școală să învețe, iar acum  nu mai vrea să meargă. Îi este frică de ce s-ar putea întâmpla. Nimeni nu-i protejează, fiecare face ce vrea, și asta din cauza conducerii”, susține mama unui elev de la Şcoala Pătrăuți. “Pe directoare nu o interesează ce se întâmplă cu copiii noștri. Ea își păzește scaunul și atât. Încearcă de fiecare dată să ascundă când e ceva în neregulă. Dacă părinții nu luau atitudine, nu se afla nici de acest fapt iatr copiii noștri mergeau la școală cu frică”, a completat o altă mamă, care din motive lesne de înțeles a dorit să-și păstreze anonimatul.

La Şcoala Gimnazială ”Constantin Morariu” Pătrăuți învață circa 850 de elevi, unitatea de învățământ având două căi de acces, o intrare principală și una pentru elevi, iar paza este asigurată, în baza unui contract cu o firmă specializată, de către un singur paznic. Pe timpul orelor de curs ușa de la intrarea destinată elevilor este închisă, doar intrarea principală fiind deschisă și păzită de paznicul școlii. ”Acum trebuie identificată o procedură eficientă privind accesul în școală și siguranța elevilor, pentru că este clar că un singur paznic nu este suficient”, a punctat inspectorul școlar general Gabriela Mihai.

Un alt caz de acest fel, în care părintele a fost chemat la școală pentru a-și răzbuna copilul în urma unei altercații între elevi, a avut loc la începutul lunii octombrie, la Dumbrăveni. Atunci, tatăl împreună cu fiul au bătut crunt un elev de la Liceul Tehnologic Dumbrăveni, chiar în curtea unității de învățământ, dispunându-se arestarea părintelui violent.

Amintim că un raport întocmit de IPJ la finalul anului școlar trecut arată că doar 26 din cele 754 de unități de învățământ preuniversitar din județul Suceava aveau asigurată paza cu personal specializat, în timp ce 339 dispuneau de sisteme de supraveghere video, iar 304 unități nu aveau paza asigurată. (O.N.; C.R.)

 

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …