Sunday , December 4 2022

Majorităţile PDL – PNL în localităţile sucevene nu sunt încă funcţionale

Consiliu  local [800x600]

Mizele cele mai mari ale unei eventuale alianţe sau fuziuni PDL – PNL în judeţul Suceava sunt la Consiliul Judeţean Suceava şi Consiliul Local al municipiului Suceava

In judeţul Suceava, nu există încă o abordare unitară cu privire la constituirea unor majorităţi PDL – PNL la nivelul consiliilor locale şi nici a Consiliului Judeţean (CJ) Suceava.
Pe de o parte, liderul judeţean al PSD, Cătălin Nechifor a afişat o abordare în care a mimat aproape bine o atitudine degajată faţă de eventualele negocieri între liberali şi democrat liberali, fără a apăsa foarte tare pedala pe o variantă de avarie indicată de liderul Liviu Dragnea: „alianţa între PSD şi PP-DD”. „Veţi avea posibilitatea să îl întrebaţi joi, când va fi la Suceava”, ne-a declarat Cătălin Nechifor.
De cealaltă parte, niciunul dintre liderii marcanţi ai PDL Suceava nu a ieşit în evidenţă în sensul de a spune clar care ar fi majorităţile PDL – PNL în judeţul Suceava, în ce consilii locale ar urma să fie acestea făcute şi care vor fi noii viceprimari şi, eventual, noul vicepreşedinte al CJ Suceava. „Nu am început încă. Suntem la negocieri la nivel de vârf şi nu vreau să comentez nimic mai mult. Dacă vom face declaraţii, atunci preferăm le facem deodată cu PNL”, ne-a declarat preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PDL, senatorul Gheorghe Flutur. Un alt lider influent al PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a precizat că nu ştie foarte multe detalii despre partea legată de majoritatea în CJ Suceava, dar a spus că încă nu s-a pornit în forţă treaba de la nivel central şi nici la nivel de judeţ nu s-a finalizat o evaluare. „Nici municipiul Suceava nu intră, deocamdată, în discuţie pentru că trebuie să facem mai întâi o şedinţă cu PNL. Organizaţiile locale din colegiul uninominal II nu au, din câte ştiu eu, probelme de acesst fel. La Adâncata şi Salcea este în regulă, la fel din câte ştiu şi în alte localităţi iar la Ipoteşti suntem majoritari în Consiliul Local, chiar dacă primarul care a candidat din partea noastră nu
s-a implicat politic în campania
pentru europarlamentare”, a declarat Ioan Bălan.
De menţionat că mizele cele mai mari ale unei eventuale alianţe sau fuziuni PDL – PNL în judeţul Suceava sunt la Consiliul Judeţean Suceava şi Consiliul Local al municipiul Suceava. La CJ PDL ar 15 membri, PP-DD are trei, iar defunctul USL are 18, la care se adaugă mandatul preşedintelui care a candidat şi a fost ales, uninominal, din partea USL. Lupta se va da între PNL şi PSD în privinţa numărului de mandate, însă lucrurile sunt mult mai clare în localităţi cum este municipiul Suceava unde PDL are 10 din 23 de mandate în Consiliul Local, PP-DD are doar unul, iar USL are 12, împărţite în jumătăţi egale între PNL şi PSD. Prin urmare, o consacrare oficială a alianţei sau „fuziunii pe încredere” dintre PNL şi PDL ar duce în mod inevitabil la schimbarea viceprimarului PSD Gavril Vîrvara. (D.P.)

Vezi si

Recomandări ale polițiștilor suceveni pentru șoferii nevoiți să circule pe ceață, polei sau ninsoare 

Polițiștii suceveni atrag atenția cu privire la faptul că în această perioada a anului îşi …