Friday , December 8 2023

Mâine, la şedinţa Comitetului Executiv judeţean al PNL se va decide excluderea lui Ilie Niţă din partid

Lui Niţă, colegii de partid i-au cerut să renunţe la funcţia de vicepreşedinte al CJ, având termen limită data de 15 iulie . Cum acesta a preferat să rămână la “putere”, în şedinţa de mâine a conducerii PNL se va lua în discuţie excluderea sa din partid. Dacă Ilie Niţă va fi exclus din PNL, el îşi va pierde automat şi calitatea de consilier judeţean şi de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

Ilie Nita vice la CJ [800x600]

In şedinţa de joi a Comitetului Executiv judeţean al Partidului Naţional Liberal Suceava urmează să fie pusă în discuţie excluderea din partid a lui Ilie Niţă, acum vicepreşedinte al PNL Suceava şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.   El îşi va pierde calitatea de membru de partid, de consilier judeţean, de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, cu consecinţe greu de imaginat pentru viitorul politic al lui Ilie Niţă.
Lui Ilie Niţă, colegii de partid din noul PNL i-au cerut să aleagă între statutul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi cel de membru al PNL, în condiţiile în care conducerea judeţeană este considerată ca fiind asigurată de formaţiunea politică aflată la guvernare, Partidul Social Democrat (PSD), preşedintele Cătălin Nechifor şi cel de-al doilea vicepreşedinte, Alexandru Rădulescu fiind lideri judeţeni ai PSD. Ilie Niţă ar fi trebuit, conform regulilor politice, să îşi declare opoziţia faţă de colegii săi din conducerea Consiliului Judeţean şi, la solicitarea membrilor de partid – peste 40 de primari liberali din judeţul Suceava au făcut o cerere în acest sens – să aleagă: ori vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, ori membru al Partidului Naţional Liberal. Ilie Niţă a decis că nu e pe placul său nici aşa, nici aşa, că doreşte, metaforic vorbind, să fie “şi cu curechiul uns şi cu slănina-n pod”.
I s-a dat un termen până la jumătatea lunii acesteia să aleagă între funcţia admistrativă ce o deţine – vicepreşedinte de Consiliu Judeţean  şi cea de membru al Partidului Naţional Liberal, iar Ilie Niţă a arătat că rămâne în continuare în funcţie, până când  i se va interzice acest drept. Dacă şedinţa Comitetulului Executiv al PNL va stabili că Ilie Niţă va fi exclus din partid, el îşi va pierde, conform legislaţiei româneşti, şi calitatea de consilier judeţean. Nemaifiind consilier judeţean, va trebui să accepte şi decăderea din calitatea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, în locul său urmând să fie ales un alt  consilier judeţean.
Puţini îşi mai amintesc faptul că Ilie Niţă, acum vicepreşedintre PNL al Consiliului Judeţean Suceava, căruia i s-a cerut în felurite moduri să demisioneze din funcţia producătoare de bani şi să intre la modul real în opoziţie, a fost, cu 15 ani în urmă candidat al Partidului Democrat pentru funcţia de primar la municipiului reşedinţă de judeţ. Chiar în ziua în care listele de consilieri ale partidului trebuiau să fie înregistrate la Biroul Electoral Judeţean, Ilie Niţă le-a modificat, ceea ce a produs o revoltă în formaţiunea politică pe care o reprezenta. Pe ultima sută de metri, Niţă a fost înlocuit în lupta electorală cu universitarul Radu Pentiuc.
Mai apoi, Ilie Niţă s-a reconfigurat politic, afişându-se public la lider al Partidului România Mare. După ce această formaţiune politică a fost simţită de activistul politic local că e pe cale să dea “ortul popii”, Ilie Niţă a revenit în PNL, pe filiera USL obţinând calitatea de consilier judeţean şi mai apoi pe cea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.  (N. R.)

Vezi si

Flutur: Am semnat Autorizația de construire a reţelei  de gaze naturale pentru asocierea Boroaia – Fântâna Mare – Bogdănești

Președintele Consiliului Județean Suceava a explicat că este vorba despre un proiect în valoare de …

One comment

  1. Îl va susține PSD-ul, probabil. Nu degeaba a stat la discuții și ODă mai departe liberalilor.