Saturday , November 26 2022

Mâine începe Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a IV-a

evaluare [800x600]

 7.447 de elevi de clasa a IV-a din judeţul Suceava încep miercuri, 28 mai, Evaluarea Naţională. Elevii vor susţine trei lucrări, proba la Limba Maternă urmând să aibă loc pe 30 mai. Intre 2-4 iunie vor susţine evaluări elevii din clasele a II-a, iar cei din clasele a VI-a în perioada 5-6 iunie. Notele nu vor fi trecute în catalog u profesorii nu vor primi nici un ban pentru supravegherea elevilor şi corectarea lucrărilor, după cum susţine Traian Pădureţ, liderul sindicatului Pro-educaţia, filiala Suceava 

Mâine, miercuri, 28 mai 2014, începe Evaluarea Naţională pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. La nivelul Judeţului Suceava, 22.838 de elevi vor susţine pentru prima dată în acest an această evaluare. Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat modelele de teste pentru Evaluările Naţionale încă de la sfârşitul lunii martie pentru ca părinţii, profesorii şi elevii să poată astfel să vadă care este tipul exerciţiilor de la testările din luna mai. Testele sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare în strictă concordanţă cu programele şcolare pentru fiecare disciplină de studiu şi au un nivel mediu de dificultate. Evaluările Naţionale se vor desfăşura în perioada 28 mai – 6 iunie. Rezultatele nu se înregistrează în catalogul clasei ci vor fi valorificate la nivel de unitate de învăţământ prin elaborarea unor planuri individualizate de învăţăre. Vor fi informaţi şi părinţii asupra nivelului de pregătire al fiecărui elev, iar rezultatele vor fi centralizate într-un raport al clasei.
Elevii de clasa a II-a şi a IV-a vor fi examinaţi la materiile Limba română, Limba maternă şi Matematică iar elevii de clasa a VI-a la Limbă şi comunicare precum şi la Matematică şi Stiinţe. Este primul an în care aceste evaluări se vor organiza la nivel naţional.
Elevii din clasele a II-a, 7 397 la nivelul judeţului Suceava, vor susţine pe data de 2 iunie 2014, evaluarea la Limba Română, scris şi citit, iar pe data de 3 iunie va avea loc evaluarea la Limba maternă, urmând ca pe 4 iunie elevii să susţină evaluarea la Matematică. Pentru cei din clasa a VI-a , Evaluarea Naţională va debuta pe data de 5 iunie cu lucrarea scrisă la Limbă şi Comunicare, urmând ca pe data de 6 iunie să susţină teza la Matematică şi Stiinţe. In judeţul nostru sunt în anul şcolar 2013-2014, 8 010 elevi în clasele a VI-a.
Elevii din clasele a IV-a vor avea şi ei trei zile de evaluări în perioada 28-30 mai, fiind primii care intră în febra emoţiilor. Astfel, mâine, vor susţine proba proba scrisă la Limba şi Literatura română, încheind evaluarea pe data de 30 mai cu proba la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, iar pe data de 29 mai aceştia vor susţine proba la Matematică. Testele elaborate pentru clasa a IV-a vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română, evaluarea competenţelor la matematică iar pentru cei care studiază în limba maternă, vor avea şi un test de evaluarea a înţelegerii textului scris în limba de studiu. La nivelul judeţului Suceava, 7 447 d elevi de clasa a IV-a vor începe miercuri, 28 mai, Evaluările Naţionale.
Durata alocată rezolvării testelor va fi de 25 de minute pentru fiecare test susţinut de elevii claselor a II-a şi de 60 de minute pentru testele elevilor din clasele a IV-a şi a VI-a.
Profesorii nu vor primi nici un ban pentru supravegherea elevilor şi corectarea lucrărilor, potrivit declaraţiilor lui Traian Pădureţ, liderul sindicatului Pro-educaţia, filiala Suceava. Sindicaliştii vor ca Ministerul Educaţie să identifice în regim de urgenţă, surse de finanţare pentru aceste examene. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Patru suceveni au ajuns la spital cu infarct miocardic acut în doar 24 de ore

Aceștia au salvați după ce au primit tratament în cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională În …