Friday , December 1 2023

Maidanezul acuzat de uciderea unui japonez duce o viata de print in Germania

N Bosquito, primul maidanez care a fost anchetat penal dup\ ce a mu[cat mortal un japonez, în 2006, la Bucure[ti a ajuns acum `n Germania, dup\ ce a fost salvat de “m=nia popular\” de o funda]ie din Suceava  N so]ii Uli [i Guido Bayer din Wallerthaem, `mpreun\ cu copiii lor, cei care l-au adoptat pe Bosquito, sus]in c\ “cel mai important lucru care se poate întâmpla c=inilor din România este castrarea”

Bosquito, primul maidanez care a fost anchetat penal dup\ ce a mu[cat mortal un japonez, în 2006, în Pia]a Victoriei, nu duce deloc o via]\ de câine. De trei ani , câinele tr\ie[te la Wallertheim, lâng\ Frankfurt, Germania, la o familie care l-a adoptat. Guido Bayer, neam]ul care a venit special  la Suceava pentru a-l adopta ne-a spus  c\ patrupedul, botezat acum cu numele Ziva nu duce lips\ de mimic. “Ziva ocup\ un loc important în vie]ile noastre, chiar dac\ au trecut trei ani de când am adus-o în casa noastr\. Credem c\ ei îi place aici [i ne în]elegem foarte bine”,ne-a spus Guido Bayer.
De[i a fost c\utat pentru a fi ucis, [i mai apoi, “târât prin tribunale”, patrupedul a ajuns, în cele din urm\, la  familia Bayer din Germania, unde este tratat rege[te. Bosquito a stat la ad\postul din Suceava, din anul 2006 imediat dup\ incidental în care a fost implicat, [i mai bine de un an a fost îngrijit\ la Asocia]ia Brunopet, patronat\ atunci de Eugenia Ie[.  Acuza]iile au disp\rut, iar cazul lui Bosquito a fost clasat.
Guido Bayer ne-a povestit c\ Ziva tr\ie[te acum pe picior mare: are trei mese fixe pe zi, ia vitamine regulat, este sp\lat [i periat s\pt\mânal.  Patrupedul nu este singur în curte, familia Bayer a mai adoptat în urm\ cu trei ani de la ad\postul de câini comunitari de la Mitocu Dragomirnei înc\ patru patrupezi, iar acas\ `n Gemania, neam]ul mai avea deja doi. “Imediat dup\ incident, Bosquito risca s\ fie omorât, pentru c\, fiind vorba despre o victim\, toat\ lumea credea c\ a[a se va face dreptate. Am apelat la justi]ie [i la avocata Paula Iacob, o iubitoare de animale, ca s\ salv\m câinele”,  povestea la acea vreme  pre[edintele Asocia]iei BrunoPet,  Eugenia Ie[. Ea a reu[it s\-l transfere viu pe Bosquito de la Bucure[ti la Suceava. So]ii Uli [i Guido Bayer, din Wallerthaem, au decis s\-l aduc\ în casa lor  pe Bosquito dup\ ce au aflat de via]a acestuia din ziarele germane. Presa din Germania a relatat pe larg cazul când un cet\]ean japonez a murit dup\ ce ar fi fost mu[cat de Bosquito
Maidanezul are acum parte de tratament special. “E scos la plimbare de trei ori pe zi [i îi place s\ alerge. Dac\  cineva str\in vine în vizit\, latr\, semn c\ vrea s\ protejeze familia. Îi place s\  m\nânce hran\ uscat\, un fel de os f\cut din carne de vit\, un produs foarte gustos [I bun pentru canini”, a continuat neam]ul. În zilele frumoase, Ziva nu doarme pe sofa în cas\ ci îi place s\ se odihneasc\ în curte, s\ doarm\ într-un ad\post din curtea casei, special amenajat pentru el.
Mergem des la plimbare cu familia [i câinii pe malul râului Rhine. Ziva nu intr\ cu picioarele în ap\ chiar dac\ ceilal]i câini chiar [i înoat\ pu]in,ne-a mai povestit Guido Bayer. Neam]ul se declar\ nemul]umit de modul în care sunt trata]i [i  omorâ]i c=inii `n ]ara noastr\. “Cel mai important lucru care se poate întâmpla cîinilor din România este castrarea. Sper\m ca oficialit\]ile s\-[i schimbe p\rerea în privin]a protec]iei animalelor [i s\ schimbe situa]iaa spus Guido Bayer. (Cristina SCOR}ARIU)

Vezi si

Jumătate din județul Suceava, sub cod galben de ploi și vânt începând de joi seară

ANM a emis, joi dimineață, avertizări de vreme rea în aproape jumătate de țară. Vor …

No comments

  1. Draga Cristina, cauta teme intersante si nu ne imbacsi cu asemenea articole. Daca un om ar fi produs ce a produs cainele, intreaba-te unde ar fi acu.
    Daca iubesti totusi animalele, in speta cainii maidanezi, nu-ti doresc de cat sa fi inconjurata seara tarziu de o asemenea haita(in calduri) si sa nu fie nimeni care sa te ajute sa scapi, si dupa aceea mai vorbim.