Sunday , September 25 2022

Mai puține solicitări pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, comparativ cu anul trecut

Scăderea numărului de solicitări cu 663 se explică prin creșterea salariului minim pe economie și a veniturilor sucevenilor și păstrarea plafoanelor la același nivel din 2016, când salariile erau mai mici, ceea ce a făcut ca unii cetățeni să nu mai respecte criteriile de acordare a acestor subvenții . In 2016 au fost depuse 1.786 de solicitări

bani caldura

In acest an au fost depuse cu 663 mai puține solicitări pentru acordarea ajutoarelor de încălzire, comparativ cu anul trecut. Cea mai mare diferență este la solicitările depuse la energia termică furnizată în sistem centralizat, unde au fost depuse 831 de solicitări în 2017, comparativ cu 1.295 în 2016; 100 de persoane au depus solicitări pentru ajutoare la lemn; 190 la gaz și două persoane la energie electrică.

“Pe data de 20 noiembrie a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru ajutoare de încălzire. In acest an numărul beneficiarilor este mai mic cu 663 de persoane față de anul trecut. Anul acesta avem la energie termică 831, comparativ cu  1.295 cât a fost anul trecut; la lemn 100 de persoane; gaz 190 persoane, energie electrică 2 persoane. Au rămas aceleași plafoane și este una din cauze faptul că au crescut veniturile și anumite persoane nu se mai încadrează în venit. Cei care mai aduc cereri pe parcurs pot intra proporțional până în luna martie cu aceste ajutoare de încălzire”, a explicat ieri primarul Ion Lungu.

Anul trecut au fost depuse 1.786 de solicitări. Edilul sucevean a precizat ieri că scăderea numă­ru­lui de solicitări se explică prin creșterea salariului minim pe economie și a veniturilor sucevenilor și păstrarea plafoanelor la același nivel din 2016, când salariile erau mai mici, ceea ce a făcut ca unii cetățeni să nu mai respecte criteriile de acordare a acestor subvenții. (A.I.)

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …