Wednesday , November 30 2022

Mai multe transporturi ilegale de lemn de foc, depistate de polițiștii suceveni

Miercuri dimineață, la orele 08.52, polițiștii au oprit pentru control pe un drum comunal de pe raza comunei Sucevița o autoutilitară marca Ford Transit, la volanul căreia se afla  M. Victor, de 49 ani, din localitate.  Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că bărbatul transporta lemn de foc, rășinoase, iar șoferul a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Mașina a fost dusă la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a inventariat încărcătura de material lemnos, constatându-se că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 3,64  m.c. lemn foc rășinoase, în valoare de 444 lei. Şoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 3,64 mc lemn foc rășinoase a fost confiscată.

Tot miercuri, la ora 17:00, pe raza localității Răuteni, comuna Zamostea, polițiștii au oprit o autoutilitară Ford Transit condusă de V. Gheorghe, de 60 ani, din  Grămești.  Mașina era  încărcată cu lemn de foc, de esențe diverse, iar conducătorul auto nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos. Lemnul a fost inventariat de silvicultorii din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, rezultând o cantitate de 1,7 mc lemn foc,  în valoare de 300 lei. Bărbatul din Grămești a fost amendat și lemnul a fost confiscat.

Totodată, cu ocazie controlului documentelor autoutilitarei, polițiștii au constatat faptul că aceasta avea inspecția tehnică periodică expirată din data 25.08.2022, fapt pentru care șoferul a mai primit o amendă, iar certificatul de înmatriculare a fost reținut.

Miercuri seara, la orele 19.20, a fost oprită pentru control pe DJ 209K, pe raza comunei Marginea, o autoutilitară marca Mercedes Benz Sprinter, condusă de  P. Daniel, de 30 ani, din Plopeni. Mașina era încărcată cu lemn foc, fag, iar șoferul a declarat că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Mașina a fost dusă la un canton Silvic din Marginea, iar în urma invetarierii a rezultat faptul că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 1,74  m.c. lemn foc fag, în valoare de 301,02 lei. Şi în acest caz, șoferul a fost amendat și lemnul a fost confiscat.

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …