Thursday , May 13 2021

UPDATE: Cinci drumuri naţionale din Moldova, închise din cauza vremii nefavorabile (GALERIE FOTO)


UPDATE 22.00 – Cinci drumuri naţionale din judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani şi Neamţ sunt închise, vineri seară, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Astfel, în judeţul Suceava, nu se circulă pe DN17 Suceava – Păltinoasa şi DN2, pe tronsoanele Fălticeni – Suceava şi Siret – Grăniceşti, potrivit sursei citate.
În Iaşi, este închis DN28A Moţca – Paşcani, în Botoşani, DN29 Botoşani – Săveni – Manoleasa, iar în judeţul Neamţ, DN15D Piatra Neamţ – Roman.
Infotrafic mai precizează că pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale sunt impuse restricţii de tonaj: în judeţul Suceava, DN2 Suceava – Grăniceşti (restricţie 7,5 tone); în judeţul Botoşani, DN29A limita cu judeţul Suceava – Dorohoi – Dărâbani şi DN29B Dorohoi – Botoşani (restricţie 7,5 tone) (MEDIAFAX).
 

UPDATE 19.30: Traficul pe drumul european E 85 a fost închis temporar între Suceava şi Fălticeni, vineri seară, pentru ca echipajele de deszăpezire să poată acţiona pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că circulaţia pe E 85 a fost închisă temporar, începând cu ora 19.00, urmând să fie redeschisă, cel mai probabil în jurul orei 21.00, după ce şoseaua va fi curăţată de zăpadă.
El a explicat că utilajele nu pot interveni cu eficienţă în condiţiile în care traficul este deschis, existând riscul ca circulaţia să se blocheze din cauza viscolului care formează suluri de zăpadă, în special în zona localităţii Cumpărătura.

 
UPDATE:  Circulaţia rutieră pe DN 17 între Suceava şi comuna Păltinoasa a fost închisă, vineri seară, din cauza vizibilităţii reduse şi a vântului puternic care spulberă zăpada.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că vizibilitatea pe tronsonul Suceava-Ilişeşti-Păltinoasa al DN 17 se apropie de zero din cauza vântului care suflă cu putere şi spulberă zăpada, iar pentru evitarea producerii unor accidente s-a decis închiderea temporară a circulaţiei în zonă.
“Drumul nu este blocat de zăpadă, dar vizibilitatea este aproape zero”, a spus prefectul.
Potrivit prefectului, alte cinci drumuri judeţene sunt închise, iar pe celelalte drumuri naţionale se circulă îngreunat din cauza zăpezii.
Conform MEDIAFAX, traficul este închis pe DJ 209 J Arbore – Clit, DJ 178 Arbore – Burla, DJ 209 K Marginea – Volovăţ, DJ 209 A Horodniceni – Brădăţel şi DJ 291 A Siret – Muşeniţa – Frătăuţii Noi.
Totodată, pe DN2 Siret – Spătăreşti s-au impus restricţii de tonaj pentru autovehiculele cu greutate mai mare de 7,5 tone.
Prefectul de Suceava a cerut primăriilor din judeţ să acorde atenţie sporită persoanelor care au nevoie de dializă şi gravidelor la termen.

 
 
 
Mai multe maşini au derapat şi au ajuns în şanţ, iar alte zeci de autoturisme au fost blocate `n cursul diminetii  pe DN 17, în apropiere de Gura Humorului.
Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate în judeţul Suceava  în urma ninsorilor, fiind înregistrate două incidente în trafic din cauza unor autotrenuri care au rămas blocate pe DN 17 şi pe DN 2 E.
De asemenea, in jurul orei 16.30 s-a inregistrat un carambol si in zona Cumparatura, circulatia fiind blocata pentru mai multe zeci de minute.
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat că circulaţia a fost afectată pe DN 17 în comuna Ilişeşti, unde mai multe TIR-uri nu au putut urca o pantă din cauza carosabilului alunecos. El a arătat că în zonă echipaje de poliţişti rutieri dirijează traficul, care nu este blocat.
Sinescu a mai spus că un alt TIR a rămas blocat pe DN 2 E, într-o curbă din apropierea comunei Cacica, dar circulaţia nu a fost afectată, în condiţiile în care autocamionul se află la marginea şoselei.
Prefectul a precizat că utilajele de deszăpezire acţionează de la ora 6.00, de când a început să ningă, şi au împrăştiat materiale antiderapante, dar ninsoarea este abundentă şi îngheaţă la sol, stratul de zăpadă de pe şosea ajungând la doi centimetri, informeaza rtv.net.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare meteo COD PORTOCALIU de vânt puternic şi ninsori viscolite, valabilă în intervalul 22 martie, ora 10.00 – 22 martie, ora 18.00, pentru sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, şi o altă avertizare meteo COD PORTOCALIU intensificări de vânt, ninsori viscolite, răcire accentuată, valabilă în perioada 22 martie, ora 18.00 – 23 martie, ora 8.00, pentru Moldova, nordul Dobrogei şi Carpaţii Meridionali.

Vezi si

Viitorul Liteni a avut ghinion la tragerea la sorți pentru barajul de promovare în Liga a III-a

Echipa antrenată de Demis Maranda va întâlni FC Odorheiu Secuiesc, unul dintre cei mai tari …