Saturday , December 3 2022

Mai multe locuri rămase neocupate, după cele două repartizări computerizate în liceele din județul Suceava

25 de elevi, dintre care unul din Alba, un altul din Botoșani și un candidat ce provine din Iași, au fost repartizați în licee din județul Suceava în cea de-a doua etapă. Numărul locurilor în clasa a IX-a care au rămas neocupate a crescut de la 145, cât erau inițial, după prima repartizare computerizată, la 186, dat fiind faptul că nu toți candidații s-au și înscris la unitatea de învățământ unde au fost repartizați, ceea ce a dus la pierderea locului la liceu. Astfel, pentru a treia etapă de admitere la liceu, care începe pe 9 august, au rămas neocupate 161 de locuri, cu 16 mai multe decât în urma primei etape.

A doua repartizare computerizată la liceu a avut loc vineri, când au fost admiși în unitățile de învățământ din județul Suceava, în clasa a IX-a, încă 25 de elevi, dintre care unul din Alba, un altul din Botoșani și un candidat ce provine din Iași. În total, 27 de candidați s-au înscris pentru a doua etapă de admitere la liceu, deși 91 de elevi au rămas nerepartizați în urma primei etape, care a avut loc în data de 24 iulie.

Numărul locurilor în clasa a IX-a care au rămas neocupate a crescut de la 145, cât erau inițial, după prima repartizare computerizată, la 186, dat fiind faptul că nu toți candidații s-au și înscris la unitatea de învățământ unde au fost repartizați, ceea ce a dus la pierderea locului la liceu. Astfel, pentru a treia etapă de admitere la liceu, care începe pe 9 august, au rămas neocupate 161 de locuri, cu 16 mai multe decât în urma primei etape.

Potrivit calendarului admiterii la liceu pentru anul școlar 2021-2022, candidații nerepartizați în primele două etape de admitere vor putea depune cererile de înscriere la secretariatul unității de învățământ absolvite, în perioada 9-11 august. Centrul de admitere pentru a III-a etapă de admitere în învățământul liceal de stat, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022, va fi la sediul Inspectoratului Școlar Județean Suceava. Unitățile de învățământ vor transmite cererile scanate la IȘJ Suceava, urmând ca în primă fază să aibă loc repartizarea candidaților care au susținit Evaluarea Națională, în ordinea descrescătoare a mediei, apoi a candidaților care nu au susținut examenul național, în ordinea descrescătoare a mediei de absolvire a gimnaziului.

Departajarea candidaților cu medii egale se face în funcție de media de la Evaluarea Națională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obținută la proba de limba și literatura română, apoi nota de la proba de matematică, din cadrul Evaluării Naționale.

În data de 16 august, comisia de admitere județeană va transmite către Centrul Național de Admitere rezultatele repartizării, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică specializată. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …