Sunday , September 19 2021

Mai mult de jumătate dintre câinii care au ajuns în adăpostul din lunca Sucevei au fost adoptați

Problema maidanezilor din Suceava nu și-a găsit rezolvarea, pentru că, în continuare, foarte multe persoane preferă să abandoneze patrupezii pe care nu și-i doresc pe străzile orașului, în loc să găsească pe cineva dispus să îi adopte sau să îi ducă la adăpost. Totuși, o soluție pentru ”aerisirea” străzilor și prevenirea înmulțirii necontrolate a câinilor constă în ducerea lor la padoc, de unde pot fi adoptați. Potrivit viceprimarului Lucian Harșovschi, anul acesta, 507 câini au ajuns în adăpost, dintre care 219 au fost aduși, iar 288 capturați de pe străzi. Mai mult de jumătate dintre ei, mai exact 306, au fost adoptați din adăpostul din lunca Sucevei.

Recomandarea Primăriei este ca toți locuitorii municipiului care nu mai pot îngriji animelele de companie să le ducă la adăpostul de câini din luna Sucevei, acolo unde vor fi deparazitați și vaccinați, ca mai apoi să fie adoptați de către persoanele doritoare. Nu doar sucevenii sunt îndrumați către adăpostul de pe strada Energeticianului nr. 9A, ci și locuitorii din afara municipiului, mai ales că foarte mulți dintre câinii abandonați pe străzile orașului provin din localități limitrofe.

”Locul animalelor nu este pe stradă, iar acest lucru ar trebui să fie înțeles de toată lumea. Nu mai abandonați câinii pe străzile orașului, mai ales că acum există posibilitatea pentru toți cei care nu-și mai doresc câini acasă să nu-i abandoneze, ci să îi ducă la adăpostul de pe strada Energeticianului nr. 9A.

Foarte mulți câini sunt aduși din afara municipiului, motiv pentru care menționez că și cei din localitățile limitrofe îi pot duce direct la adăpost. Acolo, împreună cu cei de la Pro Animals Tina, asociația cu care colaborăm, ne vom ocupa de ei, să fie deparazitați, vaccinați, îngrijiți și, pe cât posibil, adoptați.

În felul acesta cu toții vom avea de câștigat, patrupezii nu se vor mai chinui pe stradă, iar sucevenii nu vor mai fi deranjați de prezența lor prin oraș!”, este mesajul transmis de viceprimarul Harșovschi. (O. NUȚU)

Vezi si

Ministrul de Interne: Incidentul de la Suceava, de neînţeles; cei care exploatau masa lemnoasă acolo o făceau legal

Ministrul de Interne, Lucian Bode, apreciază că incidentul de la Suceava, unde doi jurnalişti şi …

One comment

  1. Domnule viceprimar Lucian Harșovschi, o intrebare: Cate amenzi ai dat persoanelor care adopta caini si apoi ii elibereaza? E cea mai practicata metoda a asa zisilor iubitori de animale. Daca nu ma insel, caini sunt microcipati si identificabili, iar persoanele care adopta pot usor fi identificate. Orice caine microcipat, adoptat si prins din nou pe strazi, ar trebui sa duca la amendarea celui care l-a eliberat.
    Poate publicare numelor acestora in presa locala ar fi utila.