Tuesday , October 4 2022

Mai bine de jumătate dintre elevii eligibili de la Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc s-au vaccinat împotriva COVID

Mai mulți elevi ai Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au ales să se vaccineze împotriva COVID, cu gândul la un viitor mai bun, în speranța că gestul lor va fi urmat de cât mai mulți tineri. Potrivit conducerii unității, din dorința de a reveni cât mai repede la normalitatea de dinainte de pandemie, mai bine de jumătate din elevii eligibili au ales să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2.

”M-am vaccinat pentru că simt că este datoria mea de cetățean de a contribui la oprirea pandemiei. Totodată, vreau să îmi îmbrățișez bunica fără reținerea că există posibilitatea să îi pun sănătatea și viața în pericol”, a spus eleva sergent Teodora Spoială.

Elevul sergent Alexandru Manole s-a vaccinat cu speranța că, prin imunizare și cu respectarea în continuare a măsurilor de distanțare, pandemia va lua sfârșuit. ”De peste un an, normalitatea noastră a fost mult distorsionată, de la purtatul măștilor, până la distanțarea fizică. Astăzi, însă, am făcut un important pas spre a ne recăpăta normalitatea și a ne salva persoanele dragi din jurul nostru”, a transmis acesta.

Chiar dacă elevii Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc nu fac parte din categoria de risc, ei au spus ”DA” vaccinării și speră ca gestul lor să fie urmat de cât mai mulți tineri.

Amintim că elevii colegiului militar sunt cazați în căminul unității și au fost testați în luna februarie, la începutul semestrului II al actualului an școlar, la reluarea cursurilor în format fizic. Din totalul celor 467 de elevi militari, 18 au primit rezultate pozitive în urma testării RT-PCR pentru virusul SARS CoV 2, însă toți au fost asimptomatici și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, ci doar au fost supravegheați. Anterior, în luna octombrie 2020, au fost înregistrate 29 de cazuri de infectare cu COVID, dintre care doar două în rândul profesorilor, restul la elevi ai colegiului. (O. NUȚU)

Vezi si

Pacient de 27 de ani, tratat de tromboză venoasă profundă printr-o intervenție în premieră la Spitalul Județean

Echipa medicală a fost alcătuită din medicii suceveni Mihai Crețeanu, Alexandra Husar și Cătălin Lulciuc. …