Thursday , December 8 2022

MAI a lansat un apel umanitar pentru a-l ajuta pe Ciprian Sfichi, lovit în cap cu o sabie în timpul misiunii

Ministerul Afacerilor Interne și Corpul Național al Polițiștilor au inițiat marți un apel umanitar pentru a-l ajuta pe Ciprian Sfichi, polițistul de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Suceava, care a fost lovit cu o sabie în zona capului și a brațului în timpul unei misiuni de către un suspect într-un dosar privind traficul de droguri. Contul în care se pot face donații este: RO71BRDE340SV15605983400 și a fost deschis la BRD pe numele SFICHI DAN CIPRIANPolitistul Ciprian Sfichi

Ministerul Afacerilor Interne și Corpul Național al Polițiștilor au inițiat un apel umanitar pentru a-l ajuta pe Ciprian Sfichi, polițistul de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Suceava care a fost lovit, săptămâna trecută, în zona capului și a brațului.

Ciprian a dovedit, până acum, că este un adevărat luptător! A trecut cu bine peste primele intervenții chirurgicale, iar evoluția sa este pozitivă. Colegii, dar și persoane care nu l-au cunoscut, au demonstrat că omenia este un atribut al românilor. Mobilizarea pentru donarea de sânge a fost impresionantă! Lupta pe care Ciprian o va duce în continuare va fi una de lungă durată. Împreună îl putem ajuta pe colegul nostru în această bătălie. Pe lângă rugăciunile și gândurile noastre bune, ajutorul poate consta și din lucruri lumești. Contul în care se pot face donații este: RO71BRDE340SV15605983400 și a fost deschis la BRD pe numele SFICHI DAN CIPRIAN, a transmis ieri MAI.

Polițistul a fost rănit cu o sabie, în timpul unor percheziții la persoane suspectate de trafic de droguri. Starea lui este favorabilă și s-a modificat. Acesta vorbește, este conștient și respiră singur.

”Pacientul este conștient și vorbește, comunică cu medicii și asistentele medicale. Nu vorbește cu probleme, vorbește bine. Este logic și coerent. Există un deficit motor pe jumătate din corp”, au declarat medicii ieșeni.

”Evoluția este net favorabilă, pacientul a fost detubat, s-a scos sonda naso-gastrică, urmează să se facă încercări de alimentare pe cale naturală. S-a efectuat și un computer tomograf în cursul acestei dimineți. Pacientul colaborează, comunică cu cei din anturaj. În continuare se face o kinetoterapie intensivă și se urmează același tratament în secția de terapie intensivă”, a declarat Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Medicii spun că, deși se observă o îmbunătățire a stării lui, acesta ar putea rămâne cu sechele.

”Evolutia neurologică este și aceasta favorabilă, însă trebuie să ținem cont de faptul că oricând pot să apară complicații locale sau generale. De asemenea, nu ne putem pronunța în acest moment în privința sechelelor cu care va rămâne. Cel puțin șase luni de zile va trebui să efectueze o activitate de recuperare neuromotorie, în mediul specializat. În acest moment există speranțe că prognosticul vital este favorabil, nu putem să ne pronunțăm asupra sechelelor neurologice cu care va rămâne”, a declarat Grămadă pentru Mediafax.

 Carmen Dan, despre starea de sănătate a polițistului Ciprian Sfichi: Evoluția este bună, respiră singur

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat ieri că evoluția stării de sănătate a polițistului Dan Ciprian Sfichi, lovit în cap cu sabia de un interlop, este bună și că acesta respiră singur.

“Am primit un mesaj de la domnul doctor Ciuhodaru, îmi transmite în mod constant informații despre starea lui Ciprian (Dan Ciprian Sfichi — n.r.), mi se transmitea că vorbește și respiră singur. Evoluția este bună, l-am revăzut și eu de curând, i-am strâns mâna, încă era intubat, însă înțelegea tot ce spun și mi-a confirmat că va rămâne în continuare un luptător și va fi puternic”, a declarat Carmen Dan, marți, la Parlament, la ieșirea de la ședința Comisiilor de apărare, unde s-a dezbătut bugetul MAI pentru 2018.

În urmă cu o săptămână, polițistul a fost lovit cu o sabie de unul dintre suspecții vizați de un dosar de trafic de droguri, la care se făceau percheziții. Autorul, Alexandru Huțuleac, a mai fost arestat și în iulie 2016 pentru trafic de droguri, în cadrul unei acțiuni a DIICOT Suceava de destructurare a unei rețele de traficanți, iar după patru luni a fost eli­berat.   t

Vezi si

Ioan Stan: PSD s-a axat pe un buget construit pe proiecte, menit să asigure o cheltuire cât mai riguroasă a banilor publici

Referitor l bugetul pentru 2023, senatorul Ioan Stan a menționat  că, în urma eforturilor parlamentarilor …