Magnatul german Ferdinand Piech transferă deţinerile la Porsche şi VW unor fundaţii din Austria

reportersite
21/09/10 ora:9:02pm

Magnatul auto german Ferdinand Piech a decis să transfere participaţiile deţinute la Porsche şi Volkswagen (VW) la fundaţii din Austria, astfel încât, după decesul său, soţia sa să păstreze controlul asupra averii, potrivit revistei Focus, citate de AFP.
“Este important pentru mine să asigur viitorul companiei noastre. Din acest motiv, am ales soluţia fundaţiilor”, a explicat Piech, în vârstă de 73 de ani, născut în Austria.
Potrivit presei germane, măsura are rolul protejării capitalului celor doi constructori auto şi asigurarea faptului că soţia lui Piech, Ursula, va păstra controlul averii în cazul decesului magnatului.
Piech a transferat unor două fundaţii (Ferdinand Karl Alpha et Ferdinand Karl Beta), din Austria, participaţia sa de 7% la holdingul care controlează Porsche şi Volkswagen şi o participaţie de 10% la dealerul Porsche Holding, din Salzburg, Austria.
La moartea miliardarului, Ursula Piech, fostă bonă şi a patra sa soţie, mai tânără cu 19 ani, va prelua conducerea fundaţiilor, pe care o va pierde însă dacă se recăsătoreşte.
Potrivit Focus, soluţia nu este acceptată în totalitate de cei 12 copii rezultaţi din cele patru mariaje ale lui Piech, iar unii ar putea să o conteste în justiţie.
Ferdinand Piech este considerat eminenţa cenuşie la Volkswagen şi Porsche, el organizând mega-fuziunea celor două companii, cu obiectivul ca noul grup să devină cel mai mare producător de auto la nivel mondial.