Saturday , February 4 2023

Magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au blocat eliberarea criminalului fostului viceprimar din Moara

Cristinel Nicolae Drăgoi, criminalul lui Zamfir Barbă, fostul viceprimar din Moara, a fost la un pas de a fi plasat în libertate sub control judiciar . Judecătorii de la Tribunalul Suceava au dispus eliberarea lui Drăgoi, însă decizia a fost schimbată ieri de magistraţii de la Curtea de Apel SuceavaCristinel Nicolae Dragoiul1

Curtea de Apel Suceava a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și a decis că Nicolae Cristinel Drăgoi  (foto) trebuie să rămână în continuare după gratii. Zilele trecute, judecătorii de la Tribunalul Suceava au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar în ceea ce îl privește pe inculpatul Cristinel Nicolae Drăgoi, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor. Decizia magistraţilor suceveni nu a fost însă una definitivă.

Amintim că la începutul lunii aprilie 2018, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mișcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Cristinel Nicolae Drăgoi, de 43 de ani, din comuna Moara, pentru săvârșirea infracţiunii de omor, dispunând la aceeași dată și luarea faţă de inculpat a măsurii reţinerii pentru 24 de ore. In aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a fost anunţat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava despre propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Cristian Drăgoi pentru 30 de zile. Judecătorii suceveni au dispus arestarea preventivă a individului.

Criminalul a fost căutat pe raza localităţii de către poliţiști, fiind găsit în dimineaţa de 5 aprilie a.c., în jurul orei 03.00, la domiciliul fratelui său. Drăgoi a declarat că l-a omorât pe Zamfir Barbă pentru că l-ar fi făcut „prost”

Dosarul este instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Din probele administrate de anchetatori până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că în noaptea de 3 spre 4 aprilie 2018, într-un loc public de pe raza satului Moara Nica, comuna Moara, inculpatul Cristian Drăgoi a exercitat acte de violenţă de intensitate ridicată asupra lui Zamfir Barbă, de 53 de ani, localnic, fost viceprimar în localitate, suprimându-i cu intenţie viaţa, după care a ascuns cadavrul.

Astfel, victima a fost găsită decedată în dimineaţa de 4 aprilie 2018, într-un subsol al unei construcţii abandonate.

Victima Zamfir Barbă prezenta multiple plăgi tăiate în zona gâtului, dar și leziuni frontale. Medicii legiști au constatat că moartea bărbatului a fost violentă și s-a produs din cauza insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă plăgilor cervico-laringiene cu aspirat sanguin intratraheo-bronșic și leziunilor meningo-cerebrale. Leziunile cervicale s-au putut produce prin loviri multiple cu obiect tăietor, iar cele cranio-cerebrale prin loviri multiple cu obiect contondent.  (Dănuţ ZUZEAC)

 

 

Vezi si

Incendiu puternic într-o gospodărie din Vicovu de Sus, pornit de la o țigară aruncată aiurea (FOTO)

Vineri după-amiază, un incendiu puterni a izbucnit la un depozit de furaje din orașul Vicovu …

One comment

  1. Jos palaria , mai exista si judecatori onesti . Toata stima.