Wednesday , April 24 2024

Magazinele PREMIER, preluate de UNICARM

unicarm

 “Am inchiriat spatiile fiindca afacerile nu mai mergeau”, a declarat avocatul Ioan Tibulca, cel care reprezinta interesele sotiei sale, patron al spatiilor comerciale Premier. El sustine ca lucratorii din cele cinci magazine isi vor pastra locurile 
de munca, fiind preluati de firma UNICARM

 
Incepând cu data de 1 mai, reţeaua de magazine Premier din Suceava îşi va închide porţile, pentru a lăsa locul firmei UNICARM, care a închiriat toate cele cinci magazine din municipiul reşedinţă de judeţ. Decizia a fost luată, conform avocatului Ioan Tibulcă, reprezentant legal şi soţ al administratorului firmei Premier SRL, Violeta Tibulcă, după ce s-a constatat că în ultimii ani, avalanşa de supermarket-uri a dus apropate de starea de insolvenţă magazinele locale. “Avem spaţii mari, în care chiriaşul va putea să îşi dezvolte afacerea proprie, după cum doreşte”, a explicat Ioan Tibulcă.
Avocatul de acum, era, în vremea în care soţia sa era contabil şef la SC Comaliment SA, şef al Poliţiei municipale Suceava.
La începutul anilor ’90, şefii noi constituitei societăţi Comaliment SA Suceava, proprietara celor mai bune spaţii comerciale din oraş, Gheorghe Buruiană – director şi Elena Tibulcă – contabil şef, au pus mâna pe pachetul majoritar de acţiuni după o privatizare prin metoda MEBO. Angajaţii care aveau şi ei câteva acţiuni au fost determinaţi să le vândă pentru ca cei doi să obţină pachete mai mari de acţiuni. In memoria publică a sucevenilor a rămas de pomină faptul că cei doi – Gheorghe Buruiană şi Violeta Tibulcă erau trecuţi chiar în statutul Asociaţiei PAS – Programul de privatizare coordonat de guvern la acea vreme ca fiind directori până la moarte. După ce Buruiană şi Tibulcă s-au certat, premierComalimentul s-a împărţit în două, soţia fostului şef al poliţiei municipale preluând o parte din spaţiile comerciale sub egida nou înfiinţatei firme “Premier” nevoită acum să-şi închirieze spaţiile pentru a supravieţui.
De partea cealaltă, Gheorghe Buruiană, ca director al SC COMALIMENT SA pare că s-a descurcat ceva mai bine. In luna martie a anului trecut, SC COMALIMENT SA, firma patronată de Gheorghe Buruiană, a câştigat licitaţia organizată de RA-APPS Suceava pentru vânzarea Casei de Oaspeţi Brădet. Licitaţia a pornit de la 1,34 de milioane de euro iar după mai mulţi paşi, COMALIMENT SA şi-a adjudecat clădirea pentru 1,63 de milioane de euro.
Foştii angajaţi ai alimentarelor sucevene, determinaţi să cumpere acţiuni pe care să le vândă ulterior directorilor Buruiană şi Tibulcă
Acum 14 ani, ziarul nostru arăta că fiecare dintre dintre cei doi directori – Buruiană şi }ibulcă, deţineau peste 10% din pachetul total de actiuni la SC COMALIMENT SA Suceava societate comercială care s-a privatizat prin metoda MEBO,în 1993, la începutul lunii noiembrie. Existau atunci 331 de acţionari din cadrul societăţii, pentru un numar de 28.013 actiuni, din care directorul Gheorghe Buruiană deţinea 1.548, iar directorul economic Violeta }ibulcă, 1.360. Majoritatea angajaţilor societăţii, constrânşi de probleme financiare, şi-au vândut acţiunile în cadrul societăţii, acestea fiind cumpărate în majoritatea lor de cei doi directori. (Neculai ROSCA)

Minolta DSC
Vasile Lucuţ, proprietarul UNICARM
UNICARM – un business de 150 de milioane de euro pe an, cu aproape 4.000 de angajaţi
Unicarm este o afacere care deţine o reţea de magazine, fabrici de pâine, lapte şi unităţi de procesare a cărnii, aflată în proprietatea lui Vasile Lucuţ, în vârstă de 56 de ani, din Satu Mare,
Antreprenorul din Satu-Mare a ajuns la optsprezece ani de la înfiinţarea companiei să controleze un business de 150 de milioane de euro pe an, cu aproape 4.000 de angajaţi.
Compania produce carne, mezeluri, conserve, articole de panificaţie, patiserie, cofetărie, lactate şi îngheţată. Unicarm deţine magazine în judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Suceava, Bihor şi Cluj, prin care comercializează o parte importantă din producţie. De asemenea, compania are depozite în Timiş, Sibiu, Braşov, Iaşi, Bacău şi Bucureşti. In judeţul Suceava, Unicarm mai deţine magazine la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului.
Conform Ziarului Financiar, Lucuţ îşi propune să deschidă în acest an cel puţin zece magazine noi, urmând să ajungă la un total de peste 90 de supermarketuri.
Fundaţia afacerilor derulate în prezent de Unicarm este o investiţie de 30 de milioane de euro pe care Vasile Lucuţ a făcut-o la mijlocul anului 2009, atunci când mai toţi jucătorii din piaţă vorbeau despre programe de reduceri de costuri, de pierderi sau de concedieri.
Atunci el a luat bani de la bancă şi a construit patru noi fabrici, de lapte proaspăt, de lapte praf, de îngheţată şi o unitate de producţie pentru panificaţie.
Prin această mişcare el a reuşit să pună bazele unui adevărat holding alimentar, un model similar fiind dezvoltat pe baza producţiei agricole şi de Adrian Porumboiu la Vaslui prin grupul Racova. Paşi în acest sens a făcut recent şi Radu Timiş prin deschiderea unei unităţi de procesare a laptelui. t

Vezi si

Grav accident pe E85, la Pătrăuți. Două persoane au fost rănite

Marți seara, în jurul orei 21.00, pe E 85, în localitatea Pătrăuți, a avut loc …