Sunday , February 5 2023

Flutur: „Dacă ne uităm la televizor vedem multe știri negative. Dar dacă nu vorbim de lucruri bune și vorbim numai de rău, parcă nu sporești în viață”.

Un teren de sport a fost inaugurat de Moș Nicolae la Şcoala din satul Humoreni, comuna Comănești. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de preoți iar printre participanți a fost și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Luând cuvântul după ce s-a încheiat serviciul religios, primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrăv, a reamintit celor de față că acel teren era un „tăpșan” și a spus, printre altele, că ținând cont de faptul că la nivel de țară sunt peste trei mii de unități administrativ teritoriale din care 114 sunt în județul nostru, este greu să fie făcute proiecte pentru comunitate fără implicarea Consiliului Județean. De aceea i-a mulțumit lui Gheorghe Flutur pentru ajutor.

Cât privește comunitatea locală din Humoreni, primarul a evidențiat rezultatele pozitive la învățământ – menționând printre altele că sunt patru studenții la medicină care au făcut Şcoala în Humoreni, dar în mod evident mai sunt și alte motive de mândrie oferite de alți elevi din satul respectiv – și înainte de a-i acorda cuvântul lui Gheorghe Flutur, i-a oferit un colac „gospodăresc” din Bucovina, lăudându-l și pentru lucrările la un drum județean care trece prin localitatea Humoreni și de includerea școlii din Humoreni în cadrul programului „Masa caldă”.

„Merită aplauze primarul dumneavoastră și eu o să-l felicit”, a spus la început Gheorghe Flutur cuvântarea în condițiile în care aplauzele au pornit imediat după ce Grigoraș Păstrăv l-a invitat pe președintele CJ Suceava să ia cuvântul. Urând „La mulți ani!” celor cu numele Nicolai și Nicoleta, președintele CJ Suceava a spus că „Moșul Nicolai” a venit cu un cadou pentru cei din Humoreni: un teren de sport nou, frumos. Apoi a preluat ideea primarului „de la tăpșan la teren de sport” și a spus că este un cadou pe care copiii îl așteaptă. El a spus că a mai participat și la inaugurarea școlii din Humoreni și a interacționat cu câțiva din public. „Dragilor, este normal să facem (lucruri). De aceea suntem acolo la județ, pe la București. E normal să facem câte ceva pentru țara asta, pentru localități. Dacă ne uităm seara la televizor vedem foarte multe știri negative: că nu se face, că nu se drege și lumea este tot nemulțumită. și așa este! Dar știți dumneavoastră că dacă nu vorbim și de lucrurile bune și vorbim numai de rău parcă nu sporești în viață. și mă gândesc la Comănești și la Humoreni cum s-au schimbat la față în acești ultimi ani. Să fim foarte sinceri unii cu alții. Pentru că numai aici, dacă mă gândesc: cămin, acum vine marea investiție de apă și canal – care e drept că a durat cam mult, dar vine și asta, e în linie dreaptă și asta înseamnă civilizație – drumul ăsta de 3,3 kilometri pe care dau bătăi ca să îl termine și sper să îl termine anul viitor (…). Mă bucur pentru asta la fel cum mă bucur pentru „Masa caldă” și sper ca să înlocuim peste tot „Laptele și cornul” cu „Masa Caldă” pentru că altfel este un copil alimentat la timp. Singura noastră rugăminte este ca școlile să își amenajeze cât de cât o încăpere să poată primi această masă caldă care vine în catering, să fie condiții corespunzătoare. În rest, sunt alături de domnul primar, un prima foarte harnic, inimos, care cere des și bine face că cere pentru că îmi aduc aminte cât de întârziat a fost programul de apă la Comănești – ani de zile niște țevi îngropate și atâta tot – și iată că i-a venit rândul și suntem în linie dreaptă și cu asta. Pe valea Solonețului s-au făcut multe lucrări, în general, în ultima perioadă”, a spus Gheorghe Flutur. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …