Sunday , October 2 2022

 Lupoaica-refugiat a plecat de la Grădina Zoologică Rădăuți spre Sanctuarul de la Zărnești (VIDEO)

Lupoaica salvată din calea războiului din Ucraina și găzduită temporar la  Grădina Zoologică Rădăuți a plecat joi, 11 august, spre Sanctuarul de la Zărnești.

Amintim că în luna martie a.c., un leu mascul și o femelă lup au ajuns la Grădina Zoologică Rădăuţi, după un drum de 4 zile pe teritoriul Ucrainei, prin zone bombardate. Animalele sălbatice provin de la Grădina Zoologică din Zaporoje, Ucraina. Cele două animale sălbatice au fost găzduite temporar la Rădăuți, după cum au subliniat încă de la început salvatorii lor, care au spus că șederea lor în grădina zoologică ”este doar un popas temporar și scurt în drumul lor către libertate”. Leul Simba de Zaporoje urmează să ajungă într-un sanctuar din Africa, iar lupoaica Akela într-un sanctuar de pe teritoriul României.

”În data de 18.03.2022 a fost adusă Akela din Ucraina. Astăzi (joi, n.red.) pleacă spre Zărnești, în sanctuar. Sper să fii la fel de iubită cât te-am iubit noi!!”, este mesajul transmis de administratorul Grădinii Zoologice Rădăuți.

Salvarea lupoaicei și transferul ei în țara noastră au fost posibile datorită eforturilor depuse de asociațiile și ONG-urile care luptă pentru drepturile animalelor, printre care se numără și Asociația Casa lui Patrocle Suceava, în colaborare cu autoritățile. (O. NUȚU)

 

 

 

 

Vezi si

Pasagerii cursei spre Luton au început să leșine după ce au fost închiși într-un avion fără aer condiționat, rămas blocat pe pista aeroportului din Suceava

Momente incredibile, sâmbătă, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, după ce pasagerii au început …