Thursday , February 9 2023

Luni, peste 7.000 de elevi de clasa a VIII-a susţin prima probă a Evaluării Naţionale

Proba scrisă la Limba română va fi susţinută luni, de peste 7.000 de elevi suceveni de clasa a VIII-a în 165 de centre de examen. Lucrările elevilor vor fi corectate în 11 centre zonale de evaluare u marţi se va desfăşura proba scrisă la Limba maternă, iar miercuri la Matematică

 evaluare

Peste 7.000 de elevi suceveni de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională ce va începe luni, 22 iunie cu proba scrisă la Limba română. Potrivit calendarului de desfăşurare al evaluării, în data de 22 iunie cei peste 7.000 de elevi vor susţine proba scrisă la Limba română, iar în data de 23 iunie – proba scrisă la Limba maternă, urmând ca în data de 24 iunie să suţină proba scrisă la Matematică. Fiecare sală de examen va fi supravegheată video, iar cadrele didactice ce îi vor asista pe elevi vor fi din aceeaşi unitate de învăţământ, doar că de altă specializare.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, pentru cei peste 7.000 de elevi înscrişi la Evaluarea Naţională s-au constituit 165 de centre de examen şi 11 centre de evaluare zonale, unde vor fi corectate lucrările elevilor. Pe parcursul susţinerii probelor, elevii vor fi supravegheaţi de profesori din unitatea de învăţământ de care aparţin, doar că de altă specializare sau materie.
Rezultatele vor fi afişate în data de 26 iunie până la orele 16:00, iar între orele 16:00 şi 20:00, elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii, iar rezultatele finale se vor afişa în data de 30 iunie.
De amintit este faptul că ministerul a schimbat programele de examen la Limba şi literatura română şi la Matematică, astfel că pentru Evaluarea Naţională 2015 elevii claselor a VIII-a să cunoască, practic, toată programa şcolară pentru clasa a VIII-a.
Pentru admiterea la liceu, absolvenţii claselor a VIII-a vor respecta aceleaşi condiţii ca şi în anul precedent, adică aceştia vor fi repartizaţi în funcţie de mediile generale obţinute la finalul clasei a VIII-a şi de notele obţinute la cele două probe ale Evaluării Naţionale. Repartizarea elevilor va fi făcută de calculator în funcţie de opţiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. De menţionat este faptul că doar 25% din media de admitere o reprezintă media generală obţinută la finalul clasei a VIII-a, în timp ce 75% este reprezentat de media celor două note obţinute la Evaluarea Naţională. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Impact puternic între două autocamioane, la Argestru. Unul dintre șoferi a fost rănit

O coliziune puternică între două autocamioane a avut loc miercuri seară, în jurul orei 19. …