Saturday , July 20 2024

Luni, municipiul Suceava a intrat, oficial, în scenariul verde

Municipiul Suceava revine în scenariul verde după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut, luni, 19 aprilie, la 1,17 cazuri la mia de locuitori. Conform unei informări a Prefecturii Suceava, la nivelul municipiului reședință de județ sunt 146 de cazuri active de COVID-19.

Hotărârea a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunit în ședință extraordinară. Asta înseamnă că măsurile restrictive se vor mai relaxa. Precizăm că rata de infectare din municipiul Suceava a scăzut duminică, 18 aprilie, la 1,2 ‰ de la 1,3 ‰ cât fusese în ziua precedentă. De altfel, de mai bine de o săptămână, la nivelul municipiului reședință de județ incidența cazurilor de noul coronavirus a scăzut sub 1,5‰.

Incidența cazurilor de COVID-19 la nivelul județului Suceava este de 0,74‰ – în continuare cea mai scăzută din țară –, însă într-o ușoară creștere față de 0,71‰, cât era înregistrată duminică și mai scăzută față de cât era sâmbătă, și anume 0,757‰, după cum rezultă din informările zilnice trimise de Prefectura Suceava.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că în ultimele 24 de ore, în județul Suceava au fost înregistrate 22 de cazuri noi de coronavirus. Numărul acestora este în creștere față cel din ziua de duminică, atunci când în județ au fost raportate doar nouă noi infectări cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, la Vatra Dornei, incidența a scăzut la 1,82‰, la Câmpulung este de 0,57‰, la Rădăuți de 0,49‰, iar la Fălticeni de 0,29‰.

Rate de infectare de peste 3‰ se înregistrează în comunele Coșna – 3,41‰ și Dorna Arini – 3,07‰. Conform distribuției cazurilor COVID-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 29 nu au niciun caz de infecție COVID-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 41 au sub cinci cazuri în evoluție, 16 au sub zece cazuri în evoluție, iar 10 au peste zece cazuri în evoluție.

Pe de altă parte, reamintim că duminică, potrivit datelor transmise de Prefectură, în „zona roșie” rămân comunele Dorna Arini (10 cazuri) și Coșna (5 cazuri). Conform aceleiași surse, în municipiul Vatra Dornei se înregistraseră, duminică, cele mai multe infectări cu noul coronavirus, și anume 31, cu 11 mai multe față de orașul Gura Humorului și cu 14 mai mult față de municipiul Rădăuți, care la rândul său are cu patru cazuri mai mult față de municipiul Câmpulung Moldovenesc și cu 7 mai mult față de municipiul Fălticeni, unde se înregistrau, duminică, doar 10 cazuri. (D.P.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …

One comment

  1. Ce este asta?! Scenariu verde ar trebui sa fie parcurile …sa nu se faca constructii in cele 2 parcuri!