Monday , April 15 2024

Luni elevii se întorc la școală, cu respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul gripal

La finalul săptămânii trecute, Ministerul Educației transmis inspectoratelor școlare recomandarea de a pune accentul pe prevenție și să comunice strâns cu direcțiile de sănătate publică. Drept urmare, în zilele de weekend au fost comunicate de către unitățile de învățământ măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul gripal, transmise de Ministerul Sănătății, sub forma unui ghid practic pe înțelesul tuturor. Au fost diseminate și informații cu privire la recunoașterea simptomelor de gripă sau alte infecții respiratorii, în vederea realizării triajului epidemiologic zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copilului în colectivitate.

Elevii reiau cursurile în școli începând de luni, 9 ianuarie, prima zi din modulul 3 de cursuri al anului școlar 2022-2023. Ministerul Educației a anunțat că activitățile didactice se vor desfășura în condiții normale, chiar dacă numărul infecțiilor respiratorii și al cazurilor de gripă este foarte mare și în creștere.

”În acest moment nu suntem în situația în care să suspendăm cursurile. Cu prevenție, cu triaj epidemiologic, eu sper ca procesul educațional să continue în mod normal, așa cum a continuat în fiecare an, chiar dacă a fost sau nu sezon de viroze respiratorii”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației.

Recomandarea ministerelor Educației și Sănătății este ca, înainte de a trimite copilul la școală, părintele să facă un prim triaj, apoi cadrul didactic, când elevul ajunge în sala de clasă, va efectua propriul triaj. Aceste acțiuni trebuie repetate zilnic, pe toată perioada stării de alertă epidemiologică. În cazul în care copiii au simptome, se recomandă izolarea la domiciliu și urmarea indicațiilor de la medici. De asemenea, purtarea măștii de protecție este recomandată în această perioadă.

La finalul săptămânii trecute, Ministerul Educației transmis inspectoratelor școlare recomandarea de a pune accentul pe prevenție și să comunice strâns cu direcțiile de sănătate publică. Drept urmare, în zilele de weekend au fost comunicate de către unitățile de învățământ măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul gripal, transmise de Ministerul Sănătății, sub forma unui ghid practic pe înțelesul tuturor. Au fost diseminate informații cu privire la recunoașterea simptomelor de gripă sau alte infecții respiratorii, în vederea realizării triajului epidemiologic zilnic la domiciliu, înainte de intrarea copilului în colectivitate, conform ghidului transmis de Ministerul Sănătății.

În paralel cu efectuarea triajului zilnic în colectivitățile școlare, unitățile de învățământ trebuie să asigure materialele necesare pentru dezinfecția mâinilor și suprafețelor și să aerisească periodic încăperile. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Pompierii suceveni s-au luptat în ultima săptămână cu zeci de incendii de vegetație uscată (VIDEO)

 În ultima săptămână, pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 17 …