Friday , February 3 2023

Lungu vrea ca `ntr-o luna sa fie asfaltata toata artera principala de circulatie a Sucevei, din centru pana la Galleria Mall

Primarul Sucevei consider\ c\ acest lucru este posibil dac\ drumarii care lucreaz\ la proiectul european de modernizare a 14 str\zi din ora[ vor continua s\ lucreze [i pe timp de noapte, iar condi]iile meteo vor fi prielnice pentru asfaltare n `n acest weekend, s-a lucrat pe bulevardul 1 Decembrie 1918 [i 1 Mai pe timp de noapte [i asftfel de lucr\ri vor mai continua [i `n aceast\ s\pt\m=n\
Lucr\rile de modernizare a arterei principale de circula]iei care se fac la por]iunea de la sensul giratoriu din apropiere de Galleria Mall [i p=n\ la intersec]ia de la Policlinica Areni se fac [i pe timp de noapte [i vor continua s\ se fac\ cel pu]in `n aceast\ s\pt\m=n\, cu condi]ia ca s\ fie vreme prielnic\.
Primarul Ion Lungu a declarat c\ este posibil, `n condi]iile `n care vremea este prielnic\, s\ poat\ fi terminate, p=n\ cel t=rziu la `ncpeutul lunii noiembrie, toate lucr\rile de modernizare a arterei principale de circula]ie a Sucevei, de la sensul giratoriu din apropiere de Galleria Mall [i p=n\ `n centrul ora[ului. „Dac\ ne ajut\ Dumneze [i vom avea o vreme prielnic\, atunci se va putea, cred eu, termina `ntreaga lucrare `nainte de finale lunii octombrie. Desigur, aceasta [i dac\ se va continua lucrul intens la reabilitarea str\zilor. Pot s\ spun c\, p=n\ `n prezent, m\ declar mul]umit de ritmul `n care acestea se fac. ~n weekend s-a lucrat [i pe timp de noapte. Personal am fost `n trecere, `n noaptea de s=mb\t\, `n jurul orei 03.00 [i am v\zut c\ se lucra”, a declarat Ion Lungu. El a precizat c\ nu se refer\ doar la lucr\ri de turnare a unui singur strat de beton asflatic, [i anume cel de binder, ci [i la lucr\rile referitoare la stratul de uzur\.
Lucr\rile de modernizare a axei rutiere principale sunt incluse `n cadrul unui din cele cinci proiecte pe care Prim\ria municipiului Suceava le are `n Planul Integrat de Dezvoltare Urban\ [i pentru care a primit finan]are european\ din Programul Opera]ional Regional.
De altfel, lucr\rile de modernizare a axului rutier principal al Sucevei sunt o parte semnificativ\ a proiectului ce prevede modernizarea a 14 str\zi din municipiul Suceava. Pe l=ng\ asfaltarea propriu – zis\, mai este inclus\ [i schimbarea de borduri, modernizarea unor por]iuni de trotuare, eventual anumite reconfigur\ri pe anumite por]iuni de strad\ [i turnarea a dou\ straturi de asfalt. Lucr\rile preg\titoare – scoaterea bordurilor uzate [i frezarea por]iunii carosabile `n scopul `nl\tur\rii covorului asfaltic existent – au `nceput a se face pe bulevardele 1 Mai [i 1 decembrie 1918. Pentru ca traficul s\ fie `ngreunat c=t mai pu]in posibil, frezarea por]iunii carosbile se face pe c=te o band\ [i abia dup\ se toarn\ un strat de binder. Una din cele mai preten]ioase lucr\ri este `n\l]area capacelor de canal, care neceist\ [i un timp mai `ndelungat pentru ca betonul turnat `n jurul canalelor s\ poat\ face o priz\ c=t mai bun\, ultima etap\ fiind cea de a turna stratul de asfalt de uzur\, gros de c=]iva centimetri, `n func]ie de nivelul capacelor de canal.
Pe de alt\ parte, Ion Lungu a declarat c\ nu este ferm convins c\ dac\ lucr\rile de asflatare, inclusiv a[ternerea unui strat de uzur\ s-ar putea face p=n\ la finele lui octombrier, marcajele rutiere ar putea, de asemenea, s\ se fac\ integral p=n\ la aceea dat\. Printre modific\rile semnificative ce se vor aduce la bulevardul 1 Mai este crearea unei bande de stocare, pe o lungime de 20 – 30 de metri, pentru ma[inile care circul\ spre strada Scurt\. Acesta este [i motivul pentru care st=lpii de iluminat noi care au fost pu[i `n zona dinaintea Centrului de Transfuzii nu sunt pe vechiul amplasament. De asemenea, vor trebui marcaje rutiere noi [i `n zona instersec]iei str\zii Ana Ip\tescu cu strada Mitropoliei, dat fiind faptul c\ pe aceasta din urm\ se vor face lucr\ri `n scopul l\rgirii cu o band\ pe sensul de cobor=re.
Men]ion\m c\ pe zona de la Policlinica Areni [i p=n\ spre centrul Sucevei nu s-a stabilit clar dac\ se va da curs variantei de a se face lucr\rile pe timp de noapte, din cauz\ c\ pe aceasat\ por]iune sunt multe blocuri de locuin]e [i s-ar putea crea un disconfort mai mare cet\]enilor din zon\. Totu[i, dac\ vremea va permite, atunci drumarii vor lucra p=n\ `n jurul orelor 20.00 – 21.00. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …

No comments

 1. bai dacaa ajuns simun handicapat ca florea lazar ,patronul florconstruct sa asfalteze mun suceava cu echipele lui de carpaci,e clar unde am ajuns,si daca a ajuns un BETIVAN ca liviu vinearschi sa asfalteze strazile din suceaVA ,UN PARLIT CARE LA IRA NU STIA SA DEA DRUMUL LA POLIZOR, e jalnic unde am ajuns

 2. d-le primar mai aveti un an de domnie ,speram toti sucevenii ca va fi ultimul,ptr ca alegerea firmelor de constructie care va fac lucrarea de modernizare a strazilor a fost compet eronata, aceasta lucrare va fi capatul dumneavoastra, punem pariu ?

 3. Santem mandri de tine domnule primar .Sa faceti o Suceava frumoasa si o sa va alegem pe viata. Ati ales 4 firme sucevene in sfarsit, bravo. Sant firme de prestigiu nu numai in Suceava ,ci si in Tara. O sa avem in sfarsit dstrazi ca lumea…

 4. Bun diriginte ti-ai ales dom primar ! Cheleneagra ca asfaltu floriceilor

 5. atentie dom primar sa nu cazi in canalul ridicat cu mare atentie de magraoni

 6. Primarul e destept ,si-a tras firma tiganeasca,ca sa castige primaria prin voturile tiganilor.

 7. ‘Traitz, dom primare, Florea sunt, pupa-t-as talpile lu’ matale! Saru’mana ca ne-ati dat la tot neamu’ nostru sa mananca si gura noastra cevasilea! Matale m-ai facut mare, da’ vezi ca asociatu’ meu cu pavele nu pune botu la preturile alea de k.k.t cu care am licitat eu cu famelia mea. Nu vrea sa puna borduri cu 5 leusteni pe metru! Si unii oamini rai stau geana pe noi, sa punem cribluri, ce dreacu’ or mai fi si astea, ca cica asa e in proiect, cand noi ne obijnuisem sa c.acam asfalt cu piatra luata din balta si cu substanta speciala, emulsie bituminoasa cationica. Dom’ primare, ajuta-ne famelia, fii om, ca si noi o sa fim oameni cu matale!

  • Eti un frustrat tu care scrii. Primarul e un om deosebit ,un sucevean pentru suceveni.,un patriot local cinstit

 8. Ai grija mare dom primar poate cazi intr-un canal inaltat cu mare grija de magraonii de la Florconstruct, special ptr tine.Oricum lucrarea asta va fi capatul domniei sale pe tronul primariei.

 9. FOARTE TARE…nu sunt specialist dar am observat ceva f interesant azi….kammer construct a decapat in cateva zile tot bulevardu de la omw pana la primarie…iar flor const cae are in mana contractul principal de-abia o banda a decapat in deja o saptamana sau doua…ca sa nu mai zic de diferenta intre utilajele c care a castigat flor con lic itatia…si ale celui in subantrepriza

 10. Bravo ,d-le primar ptr implicare, dar aveti grija ca in graba asta o sa se faca lucrari de mantuiala ,ptr ca dirigintele si magerul de proict sant in afara complet de meserie.Inspectia in Constructii sper sa-si faca datoria.