Saturday , May 8 2021

Lungu: „Vă rog să facem tot efortul să rămânem în scenariul galben pentru a veni la școală și cei din clasa a VIII-a și cei din clasa a XII-a”

Începând cu data de 8 februarie, preșcolarii, elevii claselor primare și elevii anilor terminali din localitățile aflate „scenariul galben” vor merge fizic la unitățile de învățământ, respectiv clasele a VIII-a și a XII-a.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, în conferința de presă online de miercuri dimineață, 3 februarie, că municipiul Suceava este în continuare în „scenariul galben”, având, marți, o rată de infectare de 2,91 cazuri la mia de locuitori – miercuri după amiază ponderea a scăzut la 2,90 cazuri active la mia de locuitori – și în atare situație a rugat sucevenii să respecte în continuare măsurile de prevenție astfel încât elevii să poată merge la școală iar rata de infectare să rămână sub 3‰.

„Dragi suceveni, vă rog să facem tot efortul să rămânem în scenariul galben pentru a veni la școală și cei din clasa a VIII-a și cei din clasa a XII-a și fac apel să purtăm masca, să respectăm distanțarea fizică și regulile minime de igienă”, a spus Ion Lungu.

El a adăugat că a avut discuții la școli în ceea ce privește reluarea școlii cu elevii în clase, iar municipalitatea a achitat facturile pentru dezinfectanți, măști, ca școala să înceapă în condiții de normalitate. „Școlile sunt pregătite”, a spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

FOTO – S-a deschis centrul de vaccinare drive-through din parcarea Shopping City. LUNGU: Vrem să organizăm și un maraton de vaccinare pe Esplanada Casei de Cultură

In urma contractului de asociere dintre municipiul Suceava si Shopping City Suceava, s-a deschis in …