Saturday , December 3 2022

Lungu susţine că incertitudinea privind taxele locale a adus mari deservicii Primăriei

Primarul Sucevei speră ca azi să se stabilească în Consiliul Local care va fi cuantumul taxelor şi impozitelor locale şi susţine că încasările din aceste contribuţii au scăzut la o treime din cât era până acum, pe motiv că populaţia nu ştie exact cât trebuie să achite 

Astăzi, la ora 14.00, va avea loco şedinţă extraordinară a Consiliului Local al municipiului Suceava cu privire la proiectul de inde-
xare a taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%. Proiectul a fost amânat, în şedinţa de
joi a CL Suceava, pe motiv
că aleşii locali ai USL voiau să facă o analiză mai complexă a situaţiei în care ar creşte taxele şi impozitele pe proprietate, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice.
Pe de altă parte, în urma unei analize făcute ieri dimineaţă, de aparatul de specialitate al Primăriei şi prezentată primarului Ion Lungu, situaţia încasărilor din taxe şi impozite locale nu era deloc strălucită. De aceea, primarul speră ca în cursul zilei de azi, consilierii locali să adopte proiectul de hotărâre privind indexarea taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, în speranţa că se vor clarifica lucrurile.
„Nu s-au prea încasat bani la bugetul local. Lumea este derutată pentru că nu ştie cât se va plăti, dacă se vor majora sau nu impozitele, dacă vor trebui să fie plătite sume de bani suplimentar faţă de cât au achitat. Suntem într-o situaţie de blocaj pe partea de încasări din taxe şi impozite de la cetăţeni. Sper să se tranşeze în şedinţa de marţi această situaţie care nu a făcut altceva decât să ne aducă mari deservicii. ~ncasările sunt cam la o treime din cât venea, în mod normal, până acum la Primărie din aceste taxe şi impozite. Dacă, spre exemplu, încasam într-o săptămână un milion de lei, acum nu am încasat decât vreo trei sute de mii”, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu. (Dan PRICOPE)
 

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …