Sunday , January 29 2023

Lungu: „Să educăm generațiile care vin să respecte aceste valori sacre ale neamului românesc”

Joi, 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, centrul municipiului Suceava a fost plin de oameni, în ciuda vremii grele. În fața miilor de oameni veniți să asiste la parada militară de 1 Decembrie, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis că Ziua Marii Uniri este cea mai importantă din istoria României.

„Atunci s-a scris cea mai importantă pagină din istoria României: unirea românilor într-un singur stat. Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să luptăm să fim uniți, să apărăm suveranitatea și independența României”, a spus Ion Lungu. În mesajul său despre importanța acestei zile, edilul a subliniat că trebuie să ne caracterizeze „pacea, toleranța, armonia”, pentru a putea să luăm deciziile în concordanță cu idealurile pe care le-au avut înaintașii noștri, în urmă cu 104 ani. Faptul că suntem în NATO și în Uniunea Europeană sunt realizări notabile, în opinia lui Ion Lungu, dar nu înseamnă că trebuie să uităm de evenimentele definitorii din istoria noastră, ci dimpotrivă.

„Trebuie să cinstim această unire și să educăm generațiile care vin să respecte aceste valori sacre ale neamului românesc. Vom spune că astăzi sunt vremuri grele, dar nici în 1918 nu erau vremuri ușoare, ci era după Primul Război Mondial, când toată Europa era sărăcită. Atunci, neamul românesc a renăscut din cenușă și a făcut această unire! Noi trebuie să ne iubim și să ne apărăm țara și să dăm dovadă de patriotism! Am încredere că România este pe mâini bune! La mulți ani, România! La mulți ani, Suceava!”, a transmis primarul Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …