Thursday , May 30 2024

Lungu promite: Căldura va fi furnizată în toată Suceava până la finele săptămânii

Prețul gigacaloriei nu va crește in aceasta iarna pentru suceveni. Miercuri, 75% din populatia Sucevei racordata la sistemul centralizat beneficia de caldura

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat într-o conferință de presă online că până la finele acestei săptămâni va fi furnizată energie termică pentru încălzirea locuințelor racordate la sistemul centralizat de termoficare al Sucevei și a dat asigurări că prețul gigacaloriei furnizate populației în acest sezon rece nu va crește.

El a avut discuții cu producătorul și distribuitorul de energie termică, societățile Bioenergy și Thermonet, pe tema furnizării căldurii către cetățenii ale căror locuințe au rămas racordate la sistemul centralizat de termoficare, arătând că 75% dintre sucevenii racordați la sistemul centralizat beneficiau, miercuri dimineață, de căldură, urmând ca restul să beneficieze în aceste zile.

„Din cele 48 de puncte termice, 35 furnizează căldură. În urma discuțiilor pe care le-am avut și dimineața asta la ora 7 cu conducerea Thermonet, m-au asigurat că este posibil ca astăzi să finalizeze și celelalte puncte termice, astfel încât să avem căldură în întregul oraș. Sigur, mai sunt anumite probleme apărute când s-au făcut aceste probe la cald, ca problema apărută în zona Scolii Ion Creangă. Se lucrează acolo și vom găsi o soluție să schimbăm o parte din conductă care a cedat la probele care s-au făcut. Sper ca în perioada cea mai scurtă de timp până la finele săptămânii acesteia să avem căldură în întreg orașul”, a declarat Lungu. (D.P.)

Vezi si

Lansare de candidat liberal la Primăria Gălănești, în prezența lui Gheorghe Flutur. Elena Coroamă promite să aducă apă, canalizare și gaz metan în comună

Președintele PNL, Gheorghe Flutur, a participat joi la lansarea candidaturii pentru Primăria Gălănești a Elenei …