Lungu: „Prioritatea de grad zero a municipalității este atragerea fondurilor europene”

reportersite
26 ianuarie 2021, 7:00

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a întâlnit, luni, 25 ianuarie, cu conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est (ADRNE) – directorul general Vasile Asandei și directorul Organismului Intermediar ADRNE, Cristian Zamă – cu care a purtat discuții despre finalizarea implementării proiectelor cu finanțare europeană aferente exercițiului financiar 2014 – 2020 și despre portofoliul de proiecte care urmează să fie finanțate în noul exercițiu financiar 2021 – 2027.

„Am avut ala Piatra Neamț discuții foarte importante cu conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, respectiv cu domnul Director General Vasile Asandei și cu domnul Cristian Zamă, Directorul Organismului Intermediar ADR Nord – Est, cu privire la implementarea proiectelor aferente Exercițiului Financiar 2014 – 2020”, a transmis primarul Ion Lungu.

Au fost purtate discuții legate de modalitatea de finanțare a proiectelor pe POR – Programul Operațional Regional și pe PNRR – Programul Național de Redresare și Reziliență, mai exact în ceea ce privește portofoliul de proiecte aferent perioadei de finanțare 2021 – 2027 pe care îl are pregătit municipalitatea suceveană, edilul precizând că „discuția a fost la fel de importantă” ca și cea despre situația proiectelor în curs pentru care Municipiul Suceava a obținut fonduri europene. „Au fost discuții legate de modalitatea de finanțare a proiectelor pe POR – Programul Operațional Regional și pe PNRR – Programul Național de Redresare și Reziliență. Prioritatea de grad zero a municipalității este atragerea Fondurilor Europene”, a spus Ion Lungu, precizând că portofoliul de proiecte aferent exercițiului financiar multianual 2021 – 2027 va fi cuprins în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană la nivelul Zonei Urbane Funcționale Suceava, care ne dorim să fie finalizată până pe 30.06.2021.

În ceea ce privește proiectele în derulare, Ion Lungu a spus că gradul de realizare al acestora este de peste 60 la sută din alocarea în exercițiul financiar 2014 – 2020. „Gradul de realizare a proiectelor, sumele efectiv încasate fiind de peste 60%, acest lucru ne permite să ne clasăm pe locul I la nivelul Regiunii Nord-Est la atragerea fondurilor europene”, a spus Ion Lungu. (D.P.)