Tuesday , January 31 2023

Lungu: Primarul Kliciuk a mulțumit în numele cetățenilor din Cernăuți pentru solidaritatea arătată de municipiul Suceava

Primarii Sucevei și Cernăuților au avut, în cursul zilei de marți, 8 martie, o întâlnire la Siret pentru a discuta ultimele detalii privind situația generată de războiul din Ucraina și, totodată, de a se perfecta actele cu privire la predarea unor bunuri cumpărate de Primăria Suceava ca ajutoare umanitare destinate spre a fi utilizate de administrația locală cernăuțeană potrivit nevoilor specifice.

„Am avut în această după amiază o întâlnire de peste o oră cu primarul orașului Cernăuți Roman Kliciuc, în vama Siret. Am semnat protocolul de predare-primire cu bunurile pe care le-am donat orașului Cernăuți, din partea Municipiului Suceava”, a precizat primarul Ion Lungu într-o scurtă informare de presă pe care a făcut-o la puțin timp după ce ședința a luat final. Este vorba despre: saci dormit 150 buc.; saltele 150 buc.; corturi militare 6/5 – 7 buc.; corturi militare 10/4,8 – 7 buc.; rezervor apă 3 mc – 15 buc.; rezervor apă 5mc – 2 buc.; rezervor apă – 10 mc – 1 buc.; truse prim ajutor – 100 buc. Bunurile au fost încărcate în două tiruri, unul normal și unul cu remorcă, după cum a precizat primarul Sucevei care a ținut să mulțumească celor care s-au implicat, dar să precizeze că, la rândul său, omologul său cernăuțean a adresat mulțumiri pentru ajutoare.

„Mulțumim fundației “SÂNGE PENTRU ROMÂNIA”, filiala Suceava, domnului Andrei Iacov pentru punerea gratuită a celor două tiruri pentru transportul bunurilor. Am stabilit cu domnul primar să stăm în contact permanent, să ajutăm cu ce este necesar. Domnul Roman Kliciuk ne-a mulțumit în numele cetățenilor din Cernăuți pentru solidaritatea arătată de municipiul Suceava și pentru ajutorul dat. Ne rugăm la DUMNEZEU să se termine cât mai repede acest război”, a încheiat Ion Lungu. (D.P.)

 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …