Saturday , July 20 2024

Lungu: „Primăria Suceava și-a făcut datoria cu celeritate în amenajarea centrelor de vaccinare”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că municipalitatea suceveană a lansat procedură de achiziții în regim de urgență pentru dotarea centrelor de vaccinare. Este vorba de o sumă de circa 64.000 de lei și în cursul zilei de joi, cu o zi înaintea începerii campaniei de vaccinare faza a doua, vor veni aceste echipamente.

„Ne punem cu toții speranțe în acest vaccin”, a declarat primarul Ion Lungu. În conferința de presă online de miercuri, 13 ianuarie, Ion Lungu a anunțat că speră ca, până la sfârșitul săptămânii, aceste centre de vaccinare să devină operaționale, dar că în continuare trebuie respectate măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică.

„Noi dotăm și punem la dispoziție aceste spații. Cei de la DSP au stabilit circuitele, iar în măsura în care vor veni dotările le vom supune autorizării. Eu încerc să fiu optimist că până la sfârșitul săptămânii aceste centre pot fi operaționale”, a spus primarul. De asemenea, cade în sarcina DSP Suceava asigurarea personalului medical în centrele de vaccinare.

„Primăria Suceava și-a făcut datoria cu celeritate în amenajarea acestor centre de vaccinare”, a subliniat Ion Lungu.

Municipalitatea a acționat pentru pregătirea campaniei de vaccinare, cinci centre fiind amenajate în sălile de sport de la Școala Gimnazială Nr. 9 din Obcini, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială Nr. 11 din Burdujeni, Școala Gimnazială Nr. 7 din Ițcani, dar și la Iulius Mall, cu precizarea că la amenajarea unui centru de vaccinare în sala de sport a LPS s-a renunțat pentru că acolo se desfășoară meciuri de handbal în divizia națională. (D.P.)

Vezi si

Șase licee din județul Suceava au obținut certificatul de ”Școală Europeană”. Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” are cel mai mare punctaj din țară, în acest an

Cel mai mare punctaj dintre toate cele 104 unități școlare care au dobândit în acest …