Lungu: „Pe toate șantierele forța de muncă este subdimensionată. Monitorizăm constructorii să termine la timp lucrările”

reportersite
07 iulie 2020, 9:25

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a verificat în cursul zilei de luni, 6 iulie, mai multe obiective de investiții ale municipalității sucevene și a constatat că este o subdimensionare a forței de muncă, promițând că firmele vor fi monitorizate de așa fel încât să fie finalizate la termenele asumate respectivele lucrări. „Am verificat astăzi o parte dintre obiectivele de investiții ale municipalității. Se lucrează binișor. Din păcate, pe toate șantierele forța de muncă este subdimensionată. Monitorizăm constructorii să termine la timp lucrările câștigate la licitație!”, a spus primarul Ion Lungu.

Referindu-se în primul rând, lucrările la ruta alternativă Suceava – Botoșani, edilul a spus că se lucrează la tronsonul dintre Podul Unirii și strada Mirăuți și a data asigurări că porțiunea din apărarea de maluri afectată la inundații a fost refăcută. „Am verificat și lucrarea de la pod, la apărarea de maluri care a fost afectată de apa mare. A fost refăcută, structura de rezistență a podului nu a avut de suferit. Podul a trecut testul cu bine la viitura cu ocazia inundației de săptămâna trecută”, a ținut să precizeze Ion Lungu.

De asemenea a verificat lucrările la Zona de Agrement de pe malul râului Suceava – în amonte de Podul Unirii, maim exact în zona podului de la Bazar. „Apa s-a retras și am început să montăm granitul. Dimineață am avut o discuție cu reprezentanții firmei care lucrează la documentația de consolidare a malurilor și i-am rugat să o finalizeze cât mai repede”, a declarat primarul Ion Lungu.

Totodată a verificat în cursul zilei de 6 iulie următoarele lucrări de investiții: autobaza electrică – finanțarea fiind cu fonduri europene; grădiniță Burdujeni sat – printr-un proiect european; reabilitarea străzilor Vasile Pârvan și Crângului din Burdujeni sat – prima este pe fonduri europene; extinderea rețelei de gaz metan în Burdujeni sat; Centru Multifuncțional Ițcani (cu sediul la primăria Ițcani – finanțare asigurată, de asemenea, printr-un proiect cu fonduri europene); modernizare ștrand; grădiniță zona centrală str. Dobrogeanu Gherea – printr-un proiect european; apă și canalizare în Cartier Tătărași și modernizarea Piață cu parcare subterană George Enescu. (D.P.)