Friday , February 3 2023

Lungu: Pe 15 aprilie incep lucrarile la noul pod peste raul Suceava

Lungimea totală a Podului Unirii va fi de 104,4 metri, lățimea de 11,20 metri, din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri, cele două trotuare vor fi de 1.50 metri fiecare, iar lisa parapetului va fi de 0,20 metri. Lucrarea va fi realziata de Asocierea firmelor SC Cornell’s Floor SRL (lider), cu sediul în comuna botoșăneană Roma, SC Aria Construct SRL Alba Iulia și SC Comir SRL Botoșani. Termenul de realizare a investiției este de 16 luni.

Vineri dimineata, la Primaria municipiului Suceava, a fost predat proiectul tenhic la podul de peste râul Suceava, care face parte din Ruta Alternativa Suceava-Botosani. “Pe data de 15 aprilie vor demara oficial lucrarile la acest obiectiv de investitii, foarte important in vederea fluidizarii traficului in municipiul Suceava”, a anuntat primarul Ion Lungu.

Podul Unirii – parte din proiectul Municipiului Suceava intitulat „Proiectarea și execuția lucrarilor pentru “Ruta alternativa Suceava – Botoșani, etapa I – pod peste râul Suceava”” – va fi realizat de către un grup de firme care au depus, în asociere, o ofertă în procedura pe care Municipiul Suceava a inițiat-o în SEAP prin publicarea anunțului de participare simplificat SCN1019564 din data de 09.10.2018, contractul de proiectare și execuție fiind semnat pe data de 19 decembrie.

Reamintim că potrivit datelor de pe SEAP, au fost depuse două oferte: SC VIA PONT INVEST SRL Iași (având terț susținător firma băcăuană INSTAL DESIGN) și asocierii firmelor SC Cornell’s Floor SRL (lider) cu sediul în comuna botoșăneană Roma, SC Aria Construct SRL Alba Iulia și SC Comir SRL Botoșani. Cea de-a doua ofertă a fost declarată câștigătoare iar noul pod va costa 4,23 de milioane de lei, față de 4,52 de milioane de lei cât a fost estimată proiectarea și execuția când a fost scoasă la licitație iar podul – botezat în Anul Centenar de către Ion Lungu „Podul Unirii” – va putea fi construit în doi ani de zile. „În măsura în care vor demara lucrările la pod noi vom veni și cu lucrările pentru accesul la pod din strada Solidarității până în zona celor de la General Construct”, a precizat primarul Ion Lungu, în decembrie 2018.

Lungimea totală a podului va fi de 104,4 metri, lățimea de 11,20 metri, din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri, cele două trotuare vor fi de 1.50 metri fiecare, iar lisa parapetului va fi de 0,20 metri. Termenul de realizare a investiției este de 16 luni.

La o ședință de Consiliu Local Suceava din anul 2018 s-a votat un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici rezultați în baza studiului de fezabilitate și conform căruia valoarea investiției este de circa 1,2 milioane de euro, podul urmând a se realiza într-o secțiune a râului Suceava aflată la 310 m aval de ecluza existentă și la 65 m aval de confluența râului Suceava cu pârâul Cetății. Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Suceava. Podul (inclusiv rampele de acces) va ocupa o suprafață de 2038 mp aflată în proprietate publică. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …