Sunday , January 29 2023

Lungu: Până la Crăciun va fi căldură în hala 2 a Bazarului

Hala 2 a Bazarului din lunca râului Suceava va beneficia de căldură până de Crăciun. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul municipiului Suceava în conferința de presă de miercuri, 21 decembrie.

Lucrările la instalația de încălzire a Bazarului s-au finalizat,  iar primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat la respectiva conferință de presă că acum se fac probe.

„În Bazar se fac probe la hala nr.2. S-a montat instalația de încălzire, acel punct termic. Se lucrează acum la închiderea acoperișului și eu sper ca până la finele săptămânii să avem căldură în hala 2. Este un proiect mare, complicat tehnic dar suntem în grafic”, a declarat Lungu.

Reamintim că Bazarul este încălzit de la sistemul centralizat de termoficare după ce, cu ani mulți în urmă, Primăria Suceava intenționa să facă un proiect de încălzire a bazarului cu ajutorul unui proiect de energie verde. Potențialii finanțatori elvețieni au spus la acea dată că nu se încadrează o astfel de solicitare, atâta vreme cât nu foarte departe de oraș este actuala centrală care funcționează preponderent pe biomasă și poate asigura suficientă energie termică pentru a încălzi complexul comercial din lunca râului Suceava. (D.P.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …