Thursday , June 24 2021

 Lungu nu mai vrea înlocuirea lui Opincaru: „Societatea civilă să fie mai atentă când își alege reprezentanții”

Înlocuirea lui Alin Opincaru din comisia care va stabili tema de proiectare pentru modernizarea Parcului Şipote nu mai este de actualitate pentru conducerea Primăriei Suceava.

Despre această schimbare de optimă a anunțat, miercuri, chiar primarul Sucevei, Ion Lungu. Într-o conferință de presă online el a explicat că a renunțat la organizarea unor alegeri pentru ONG-urile care vor să își desemneze un reprezentant în cadrul respectivei comisii iar asta după ce mai multe organizații neguvernamentale i-au transmis mesaje de susținere pentru Alin Opincaru.

„Au fost contestații la adresa domnului Alin Opincaru, dar am primit în contrapartidă o susținere din partea a șase ONG-uri. Ca atare, nu ne propunem să ne amestecăm în treburile societății civile și lăsăm lucrurile așa cum sunt ele, iar societatea civilă să fie mai atentă când sunt astfel de demersuri, că ele vor mai fi, să se organizeze și să-și aleagă așa cum trebuie reprezentanții”, a spus Ion Lungu.

Este de menționat că Alin Opincaru a fost unul dintre cei care a candidat din partea societății civile pentru a face parte din comisia privind stabilirea temei de proiectare pentru modernizarea Parcului Şipote.

Inițial, era situat pe locul al doilea după care, spre finalul competiției s-a produs o răsturnare a opțiunilor. Abia după ce a fost ales, Alin Opincaru a anunțat că partidul din care a făcut parte l-a dat afară pe motiv că s-a implicat într-o problemă civică din partea societății civile.

Cam tot din acea perioadă, au apărut cei care îl contestau pe Alin Opincaru și, după ce o petiție în acest sens a fost transmisă Primăriei Suceava, Ion Lungu anunțase că are de gând să pună la dispoziția ONG-urilor fie sala de la ultimul etaj al Primăriei unde se țin ședințele de Consiliu Local, fie chiar sala de la teatrul Matei Vișniec pentru a fi organizate alte alegeri în vederea desemnării unui alt reprezentant al ONG-urilor. (D.P.)

 

 

 

Vezi si

Doi suceveni au ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce au condus sub influența băuturilor alcoolice

  3 ani, respectiv 1 an și 3 luni sunt pedepsele primite de cei doi …