Thursday , February 9 2023

Lungu: „Ne pregătim să înfruntăm și noua gripă de sezon suprapusă epidemiei de Covid”

Numărul cazurilor de Covid – 19 în municipiul Suceava e stabil de circa două săptămâni, potrivit celor afirmate miercuri de primarul Ion Lungu. „Ne învârtim la o rată de 1,2 la mia de locuitori de vreo două-trei săptămâni”, a spus primarul Sucevei.

În prima conferință săptămânală de presă ținută după ce a fost reales pentru al cincilea mandat, Ion Lungu a subliniat că în continuare recomandă sucevenilor să fie precauți și a spus că autoritățile se pregătesc să se confrunte și cu gripa sezonieră care va fi suprapusă cu pandemia de Covid – 19.

„Rămânem în continuare precauți și ne pregătim să înfruntăm și noua gripă de sezon suprapusă cu epidemia de Covid”, a spus Ion Lungu.

Deși pe de o parte edilul spune că este mulțumit că în municipiul Suceava în ceea ce privește numărul cazurilor de Covid-19 nu sunt fluctuații majore, el a făcut un apel sucevenilor să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară, insistând asupra suprapunerii gripei cu epidemia de Covid-19. Tot în legătură cu pandemia de COVID-19, Ion Lungu a declarat la prima conferință de presă de după realegerea sa în funcția de primar că nu au fost incidente deosebite la alegerile locale de duminică, 27 septembrie și a mulțumit directorilor de școli și coordonatorilor din Primăria Suceava care s-au ocupat de organizarea alegerilor locale.

„Mulțumesc că am trecut cu bine aceste alegeri și că nu a fost niciun incident deosebit. Eu cred că au fost bine organizate. Totul e bine când se termină cu bine”, a spus Ion Lungu. În acest sens, edilul a explicat că Primăria va plăti 15.200 de lei unui număr de 76 de persoane de la unitățile de învățământ care s-au ocupat de luarea temperaturii la intrarea în secțiile de votare. Lungu a declarat, în conferința de presă de miercuri, 30 septembrie, că s-au făcut deja statele de plată, oamenii urmând să-și ia banii, adică 100 de lei pe zi. (D.P.)
secretarasite

Vezi si

Impact puternic între două autocamioane, la Argestru. Unul dintre șoferi a fost rănit

O coliziune puternică între două autocamioane a avut loc miercuri seară, în jurul orei 19. …