Friday , September 30 2022

Lungu mizează pe o creştere a încasărilor la taxa de salubrizare

Lungu, 18 dec 2013

Gradul de încasare a fost, anul trecut, de aproximativ 60% din cât s-a planificat
Pentru acest an, în evidenţele Primăriei Suceava figurează un număr de 80.166 de persoane ca plătitori ai taxei de salubrizare. „Sunt 80.166 de persoane plătitoare de taxă de salubrizare care figurează pe 40.506 ROL-uri”, a declarat primarul Ion Lungu
Conform primarului, taxa pe salubrizare se percepe şi de la persoanele juridice, în funcţie de numărul de salariaţi. Potrivit evidenţelor municipalităţii sucevene, ar fi 33.565 de salariaţi în municipiul Suceava, angajaţi la persoanele juridice care sunt plătitoare ale taxei de salubrizare. „Sunt 7.134 de persoane juridice cu 33.565 de salariaţi în municipiul Suceava care vor plăti taxa de salurbizare”, a mai spus Ion Lungu.
Primarul a precizat că speră ca încasările în contul acestei taxe să crească, spre deosebire de anul trecut, pe fondul creşterii la 5 lei de persoană pe lună. „Cei de la Rosal ar trebui să primească 75% din ceea ce se încasează din taxa de salubrizare, adică 5.010.504 lei comparativ cu anul 2013 când a fost planificat a se încasa 3,65 milioane lei în contul taxei de salubrizare. Asta înseamnă că în 2013 Rosal a primit aproape trei sute de mii de lei pe lună iar în 2014, ca urmare a creşterii taxei de salubritate de la 3 la 5 lei pe lună, Rosal va putea primi, lunar, 417 mii lei. Deci cu un miliard de lei vechi mai mult pe lună”, a declarat primarul Ion Lungu.
Totuşi, el a precizat că gradul de execuţie bugetară la taxa de salubrizare este de 60%, ceea ce a afectat foarte mult activitatea de anul trecut. Potrivit primarului, datoria municipalităţii este de două milioane de lei faţă de Rosal. „Noi sperăm să putem achita şi această restanţă şi să încasăm mai mult pentru a avea mai mulţi bani pentru curăţenie”, a mai spus Ion Lungu. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Primarul Lungu felicită Foresta după meciul cu UTA Arad și anunță că acum se toarnă fundațiile la Baza sportiva tip 1, unde va fi construit un nou stadion

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat la meciul de fotbal din Cupa României dintre …