Monday , July 22 2024

Lungu: Lucrările la cantina-internat de la Colegiul ”Petru Rareș” vor fi finalizate până la începerea noului an școlar

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat miercuri, în cadrul conferinței de presă pe care o susține săptămânal, că lucrările la cantina internat de la Colegiul Național ”Petru Rareș” sunt finalizate în proporție de 80%.

”Până la inceperea noului an școlar va fi finalizat proiectul cu finanțare europeană “Reabilitare eficiență energetică a cantinei-internat” de la acest Colegiu”, a declarat primarul Lungu.

Reamintim că această clădire aparținând cunoscutului colegiu sucevean a fost inclusă într-un proiect de „creștere a eficienței energetice”, în valoare de 10,7 milioane de lei, lucrările aferente proiectului finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), termenul de finalizare asumat prin contract fiind 15 septembrie 2024.

Obiectivul specific al proiectului îl constituie renovarea energetică a clădirilor publice în vederea reducerii minime a consumului de energie cu cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire dinainte de renovare pentru fiecare clădire,care va trebui să asigure o reducere a consumului de energie primară de cel puțin 30% (renovare moderată) și de cel puțin 60% (renovare aprofundată) în comparație cu situația anterioară renovării.

Prin proiect vor fi instalate – ca de altfel la mai multe proiecte de acest fel finanțate prin PNRR – și două puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice.   Corpul de clădire va fi încălzit cu ventiloconvectoare. De asemenea, prin proiect s-a prevăzut montarea unui kit fotovoltaic, pompe de căldură și două puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice. Cantina va fi echipată cu un calandru, mașină de spălat și o serie de dotări după cum urmează: linie caldă cu dulap, cuptor electric convecție, robot profesional legume, hotă electrică, ladă frigorifică, mixer profesional, vitrină frigorifică.

”Iată că pe lângă celălalt proiect important, școala pe care am construit-o în curtea Colegiului Național ”Petru Rareș”, reabilitarea cantinei-internat arată că acolo s-au făcut lucrări importante pe infrastructură, ceea ce-i permite acestui colegiu important să desfășoare în continuare activitatea de performață școlară. Acest lucru se datorează și echipei de conducere de la acest colegiu, una din cele mai performante din orașul nostru”, a declarat primarul Lungu. (O.S.)

 

Vezi si

Trei zile pline de dansuri și cântece bucovinene la Câmpulung Moldovenesc. Show total susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, urmat de un fabulos foc de artificii

În weekendul acesta, principalul eveniment din zona de munte a județului Suceava a fost Festivalul …