Thursday , September 23 2021

Lungu: Lucrările de pictură de la Catedrala Sucevei continuă într-un ritm bun, fiind aproape finalizate la turla bisericii

Pe 1 august, în prima duminică din Postul Adormirii Maicii Domnului, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat la slujba religioasă la Catedrala Nașterea Domnului din Suceava.

”Am constatat cu bucurie că înaintează bine lucrările de pictură, acestea fiind aproape finalizate la turla bisericii. Municipalitatea sprijină financiar și în acest an realizarea lucrărilor de pictură și construcția centrului social din incinta catedralei”,a declarat primarul Lungu.

Lucrările de pictură la Catedrala “Naşterea Domnului” din Suceava au început în primăvara anului 2018, primarul Ion Lungu anunțând încă de atunci că  Primăria va  sprijini financiar o parte din contravaloarea lucrărilor.

Având în vedere că este vorba de pictură pe o suprafaţă de aproximativ 15.000 metri pătraţi, din start s-a estimat că lucrările se vor întinde pe o durată mare, ce poate fi chiar de 10-15 ani.

În 2019, din bugetul municipalităţii a fost alocată  suma de 500.000 de lei, în 2020 suma a crescut la 1.000.000 de lei, iar pentru acest Primăria intenționează să sprijine lucrările de la Catedrală tot cu un milion de lei. (O.S.)

Vezi si

Centrul de vaccinare de la Shopping City se închide de la 1 octombrie. Se redeschide cel de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Centrul de vaccinare drive thru de la Shopping City se va închide de la 1 …