Saturday , May 8 2021

Lungu le recomandă sucevenilor să se vaccineze, astfel ca la toamnă să avem o rată de imunizare cât mai mare

Primarul Ion Lungu a făcut, miercuri, un apel sucevenilor să se vaccineze pentru ca gradul de imunizare în municipiu să fie cât mai mare. Primarul a făcut un apel la angajatorii publici și privați să încurajeze salariații să se vaccineze, la personalitățile orașului din toate domeniile de activitate, din societatea civilă, educație, cultură, sport, mass media.

„Să facem cu toții front comun să vaccinăm cât mai multă populație în municipiul nostru. (…) Toți știm cât a pătimit orașul nostru. Vrem să fim sănătoși”, a spus Ion Lungu. El a îndemnat ca în continuare să se respecte măsurile de protecție sanitară în oraș. „Chiar dacă avem această rată scăzută la spital mor în continuare oameni bolnavi de COVID”, a spus Ion Lungu.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a spus într-o declarație de presă online că și-ar dori ca municipiul Suceava să rămână în „scenariul verde” cât mai mult sau chiar cât mai durează această pandemie în „scenariul verde” având în vedere faptul că sunt o serie de avantaje inclusiv cel în care elevii pot să meargă fizic la școală. „Sper să se simplifice această programare pentru vaccinare și recomand sucevenilor să se vaccineze în număr cât mai mare astfel încât în toamnă să avem o rată de imunizare cât mai mare”, a conchis Ion Lungu.

De la debutul campaniei de vaccinare, în municipiul Suceava s-au vaccinat 36.588 de persoane din care 14,352 cu rapel. Potrivit celor specificate de primarul Ion Lungu în conferința de presă online de miercuri dimineață, 21 aprilie, raportat la populație reprezintă 17,81% vaccinați, din care 11% cu rapel. Ion Lungu însă este de părere că ponderea persoanelor vaccinate din municipiul Suceava – dacă sunt excluși copiii și persoanele cu dublă cetățenie – este de 20% din care 15% cu rapel.

Potrivit unei situații prezentate de edil, în municipiul Suceava sunt 2.845 de locuri libere în săptămâna 23-28 aprilie din care 1.237 la Astra Zeneca, 933 la Pfizer și 315 la Moderna la centrele de vaccinare ale municipalității. El a mai arătat că preferințele sucevenilor pentru vaccinul Astra Zeneca sunt tot mai scăzute iar la Primăria Suceava procentul de vaccinare al angajaților este de 45% (357 de persoane) și în continuare acționează pentru a convinge salariații să se vaccineze. Primarul Ion Lungu a făcut însă referire și la faptul că printre aceștia este o anumită reticență, mai cu seamă la cei care erau programați la vaccinul Astra Zeneca. (D.P.)

 

Vezi si

De sâmbătă, sucevenii se pot vaccina în parcarea Shopping City

Reprezentanții DSP au anunțat că vaccinarea se va efectua cu vaccin Pfizer BioNtech și vor …