Saturday , May 8 2021

Lungu își reafirmă sprijinul pentru locuitorii din cartierul Europa și dă asigurări că vor continua lucrările la utilități. ”A fost un ghinion acolo”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și-a reafirmat intenția de a continua lucrările de modernizare în cartierul Europa, dând asigurări că nu a abandonat zona și lucrările de aducere a utilităților și de asfaltare a străzilor.

„Există multe discuţii pe internet, am fost abordat şi direct, referitor la cartierul <Europa>, că l-aş fi abandonat. Nu este adevărat! A fost un ghinion acolo – aceasta este realitatea – din cauză că, la început, lucrările de la alimentarea cu apă şi canalizare au fost prinse în POS-Mediu, dar acestea au fost introduse doar pe strada <Paris>, urmând ca pe celelalte străzi să fie trase prin POIM, program în valoare de 286 de milioane de euro aprobat la Consiliul Judeţean. Întrucât şi la această dată se lucrează la partea de proiectare, noi am ieşit din acest din urmă program, ştiind că lucrurile vor întârzia. Astfel, am adus apa şi canalizarea cu fonduri proprii ale Primăriei. Am avut probleme cu contestaţiile, dar le-am finalizat, iar lucrarea fost recepţionată. Fac un apel la tineri care locuiesc în cartier să se adreseze la ACET pentru a se racorda, aceasta nemaifiind problema Primăriei”, a spus, printre altele, Ion Lungu.

El a explicat că odată finalizată racordarea locuințelor la apă și canalizare se va trece la racordarea la energie electrică pe străzile pe care nu există aceste racorduri precum și la asfaltare acestor străzi. Numai că, din cauza blocării, timp de trei ani, a lucrărilor cu apa şi canalizarea, au expirat contractele cu firmele care lucrau la racordarea la reţeaua de alimentare cu energie electrică pe străzile rămase, cât şi la asfaltarea acestora din urmă.

„Din păcate întârziind fondurile europene lucrarea s-a întârziat trei ani de zile. Practic contractele care erau valabile pentru energia electrică și pentru asfaltarea străzilor au expirat. Ca atare vom face o nouă licitație. Avem sume în buget și vom face o nouă licitație pentru energie electrică și asfaltare. Vreau să-i asigur pe tinerii din cartierul Europa că fac tot ce pot pentru a finaliza aceste lucrări la utilități, apă, canalizare, energie electrică, asfaltare și la fel de important pe PNRR să putem aduce gazul metan”, a mai spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

De sâmbătă, sucevenii se pot vaccina în parcarea Shopping City

Reprezentanții DSP au anunțat că vaccinarea se va efectua cu vaccin Pfizer BioNtech și vor …