Friday , August 6 2021

LUNGU: Investiții în valoare de 6 milioane de euro sunt în curs de derulare în cartierul Ițcani

Conform primarului Ion Lungu, sunt în curs de execuție  următoarele lucrări: Centrul multi­funcțio­nal Ițcani – Sediul primăriei în cartierul Ițcani (cu o valoare a lucrărilor de 6.425.130 lei), Modernizarea Ştrandului de la Ițcani (lucrări în valoare de 12.628.305 lei) și o nouă grădiniță (în valoare de 2.980.950 lei). De asemenea, este în curs de aprobare un proiect cu fonduri europene vizând modernizarea Stadionului de la Ițcani u totodată, sunt în curs de moderni­zare mai multe străzi din zonă, primarul Lungu considerând  că “odată cu darea în funcțiune a acestor investiții se va schimba în bine cartierul Ițcani”

 

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat miercuri că, în acest moment, sunt în curs de execuție 3 investiții importante în Cartierul Ițcani, iar una este în curs de aprobare.

Conform primarului Lungu sunt în curs de execuție  următoarele lucrări:

1) Centrul multifuncțional Ițcani – Sediul primăriei în cartierul Ițcani: Este în faza de reabilitate fosta clădire Cinematograf Ițcani precum și extinderea la parter și la etaj, la parter cinematograf cu 200 de locuri și la etaj spații cu diverse destinații pentru funcționarea sediului primăriei, spații amenajate 1.156 mp din care 826 mp parter și 329 mp etaj. Valoarea lucrărilor este de 6.425.130,49 lei. Până la sfârșitul anului va fi finalizată clădirea urmând a fi montate apoi dotările.

2) Modernizarea Ștrandului de la Ițcani:  Practic construim un ștrand nou. Vom realiza un bazin cu apă încălzită, de 1.250 mp, un bazin cu apa sărată, cu o suprafață de 250 mp, un bazin pentru copii, cu o suprafață de 430 mp, un spațiu de joacă pentru copii, pe o suprafață de 200 mp, o platforma pentru șezlonguri, cu o suprafață de 700 mp, două plaje cu nisip, pe o suprafață de 1.200 mp. Valoarea lucrărilor este de 12.628.305,8 lei. Anul viitor ștrandul va fi funcțional.

3) Grădiniță nouă:  Aceasta se ridică în curtea Școlii Generale Nr. 7, având 4 săli de clasă. Valoarea lucrărilor este de 2.980.950 lei, clădirea urmând a fi finalizată până la sfârșitul anului. Proiect în curs de aprobare pe fonduri europene 2021-2027 este cel referitor la modernizarea Stadionului de la Ițcani. Proiectul tehnic a fost elaborat, autorizația de construire a fost emisă. Fișa de proiect este depusă la Agenția de Dezvoltare Nord-Est. Proiectul presupune realizarea unui teren de sport cu suprafață artificială, reabilitarea instalațiilor de utilități, construirea unei clădiri pentru vestiare, precum și amenajarea unei parcări. Totodată sunt prinse la modernizare 4 străzi din preajma stadionului, respectiv: Stadionului, Depoului, Eraclie Porumbescu, 28 Noiembrie.

”Pe lângă acestea, în acest an vom demara modernizarea străzilor Dragomirna, Vasile Lupu și Decebal, din partea nouă a cartierului. Cartierul Ițcani este o prioritate pentru municipalitate la capitolul investiții. O dată cu darea în funcțiune a acestor investiții se va schimba în bine cartierul Ițcani”, a declarat primarul Ion Lungu. (O.S.)

Vezi si

Află ultimele tendințe din modă și bucură-te de reduceri de până la 70%, la Iulius Mall Suceava!

Dacă nu ai apucat să citești nicio revistă de fashion luna aceasta și încă nu …