Primarul Lungu le cere sucevenilor să voteze pe 6 decembrie cu PNL pentru că o guvernare liberală este garanția realizării unor mari proiecte: o nouă centură, un stadion nou, sală polivalentă

reportersite
23 noiembrie 2020, 7:25

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a lansat un apel către suceveni ca să dea un vot pentru candidații PNL de la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie. Argumentul adus de edilul liberal sucevean este legat de sprijinul pe care un Guvern dat de PNL îl va da pentru mai multe proiecte mari de investiții publice.

„Dragi suceveni, votați pe data de 6 decembrie cu Partidul Național Liberal pentru a realiza în acest mandat: Varianta Ocolitoare nr.2, Sala Polivalentă și un Stadion Nou!”, a declarat primarul Ion Lungu.

De altfel, îndemnul primarului pentru a da votul candidaților PNL la alegerile parlamentare a fost dat de Ion Lungu după ce a participat vineri, alături de premierul Ludovic Orban la inaugurarea centurii municipiului Rădăuți. Edilul Sucevei a reamintit că este a doua vizită pe care premierul Orban o face la acest obiectiv în ultimile luni și că pe 20 iunie 2020 promitea la Rădăuți că în luna decembrie va fi inaugurată ruta ocolitoare a orașului. „Iată că s-a ținut de cuvânt și a fost finalizată mai repede, deoarece a fost finanțată pe fonduri europene”, a ținut să remarce Ion Lungu.

Referindu-se la varianta ocolitoare nr.2 a Sucevei, edilul a spus că este prinsă la finanțare pe fonduri europene, ca nod de descărcare pentru viitoarea Autostradă A7, în dreptul localității Cumpărătura, care merge spre Botoșani pe relația Cumpărătura-Ipotești-Tișăuți-Salcea. „Garanția ca această Variantă Ocolitoare cu care se formează un inel ocolitor în jurul orașului să fie realizată este guvernarea în continuare de către P.N.L. cu domnul Ludovic Orban premier”, a spus primarul Ion Lungu, vineri seară, după încheierea vizitei de lucru a premierului României în județul nostru.

În ceea ce privește celelalte două mari investiții la care s-a referit primarul – sala polivalentă și noul stadion – reamintim că prima este într-un stadiu mai avansat, studiul de fezabilitate fiind aprobat și au fost făcute demersuri pentru bugetarea în 2021 a respectivei investiții, astfel încât să poată fi demarată licitația pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor.

Stadionul nou, chiar dacă este un deziderat vechi de un deceniu, a reprezentat un proiect cu și mai mici șanse de izbândă. De aceea în toți acești ani eforturile municipalității s-au canalizat cu precădere pentru atragerea finanțării pentru sala polivalentă în ideea ca abia după finalizarea lucrărilor la aceasta să se reia mai intens și demersurile pentru stadion.

Recent însă, Ion Lungu a anunțat că a avut discuții constructive cu membrii Guvernului PNL – făcând trimitere expresă la Ministerul Lucrărilor Publice și la conducerea Companiei naționale de Investiții – și că va demara de anul viitor demersurile pentru aprobarea finanțării unui nou stadion. (D.P.)