Wednesday , June 19 2024

Lungu: Exploziile de la blocurile de pe străzile Tipografiei și Rarău au fost cauzate de neglijență

În cazul exploziei de zilele trecute de pe strada Tipografiei, proprietarul apartamentului, un bătrân de 86 de ani, deși avea centrală termică, prefera să se încălzească folosind flacăra de la aragaz, considerând că așa e mai ieftin. Primăria va acorda despăgubiri de 13.507 lei pentru schimbarea ușii și geamurilor apartamentului unde a avut loc explozia și 77.367 de lei pentru înlocuirea ușilor de la alte 13 aparta­mente, precum și a ușii și geamurilor de pe casa scării.

Primăria vrea să acorde bani pentru familiile afectate de explozia din blocul de pe strada Tipografiei. Însă, principalul mesaj pe care primarul Ion Lungu a vrut să îl transmită atât cu privire la recenta explozie de pe strada Tipografiei, cât și cu cea mai veche de pe strada Rarău ține de faptul că numitorul comun este „neglijența”. În legătură cu cazul de pe strada Tipografiei – mult mai recent față de cel de la Burdujeni, strada Rarău – Ion Lungu a afirmat că în apartamentul nr. 5 există instalație de gaz, iar explozia s-a produs din neglijența proprietarului. Acesta este un bătrân de 86 de ani care, din câte se pare, nu utiliza pentru încălzirea locuinței centrala termică pe gaz, ci folosea aragazul. Pe fondul unor probleme pe care le-a neglijat, bătrânul a ajuns la spital cu arsuri în condițiile producerii unei explozii în apartamentul său, la instalația de la aragaz folosit pentru a se încălzi, deoarece a considerat că așa ar fi mai ieftin.

Primăria Municipiului Suceava intenționează să susțină financiar familiile afectate de explozia de pe strada Tipografiei. Astfel, precizând că au fost finalizate evaluările și au rezultat două devize, Ion Lungu a explicat că vor fi despăgubiri – supuse aprobării în proxima ședință de Consiliu Local – atât pentru apartamentul unde s-a produs explozia, cât și la celelalte de pe toată scara blocului. Pagubele totale trec de 90.000 de lei iar propunerea lui Ion Lungu – bazată pe cele două devize invocate de dânsul – este ca suma de 13.507 lei să fie pentru schimbarea ușii și geamurilor apartamentului unde a avut loc explozia, și 77.367 de lei pentru înlocuirea ușilor de la alte 13 apartamente, precum și a ușii și geamurilor de pe casa scării.

Dar pe de altă parte și multe alte aspecte de luat în considerare și la care a făcut trimitere primarul Sucevei. El a menționat că vineri, începând cu ora 11.00, la sediul municipalității este programată o întâlnire cu șefii asociațiilor de proprietari, în care li se va solicita să le explice în primul rând persoanelor vârstnice modul de utilizare a instalațiilor de gaz, deoarece și în cazul exploziei din decembrie de la Burdujeni s-a constatat că a fost vorba de neglijență. La discuții vor participa reprezentanți ai Prefecturii – Ion Lungu precizând că prefectul Alexandru Moldovan și-ar fi exprimat intenția de a participa direct la ședință – ISU, Primăriei și DelgazGrid. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Lucrările de asfaltare pe străzile Tipografiei și Leca Morariu vor fi finalizate până pe 15 iulie

Asfaltarea continuă pe mai multe străzi din municipiul Suceava, mai ales că odată cu finalizarea …

One comment

  1. Astfel Lungu transforma primaria in companie de asigurari in care fraierii plates polita.