Thursday , February 9 2023

Lungu este mulțumit de rezultatele de până acum la probele celor 25 de autobuze electrice

Testarea celor 25 de autobuze electrice achiziționate de municipalitate cu fonduri europene va fi încheiată la finalul acestei săptămâni. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat despre acest lucru în conferința săptămânală de presă de miercuri, 30 septembrie, precizând că specialiștii i-au transmis că sunt cele mai bune autobuze care au fost în probe până acum la Suceava.

„Sunt cele mai bune autobuze care au fost testate până acum, pentru că noi am mai avut în probe autobuze electrice”, a explicat Ion Lungu, adăugând că nu au fost identificate probleme la acestea. Prin urmare, a fost finalizată și va fi depusă cererea de plată la București, la Ministerul Dezvoltării, de 56,85 milioane de lei (11,7 milioane de euro).

„Săptămâna viitoare voi merge la București, la Ministerul Dezvoltării, să decontăm banii. Primăria e pregătită cu cota de cofinanțare și sperăm ca totul să fie bine”, a declarat Ion Lungu. El a precizat că este așteptată o veste bună de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației cu privire la celelalte 15 autobuze electrice care au fost licitate pentru Municipiul Suceava alături de alte șase loturi pentru tot atâtea municipalități.

„Mă duc al Minister să mă interesez de celelalte 15 autobuze electrice. Avem informații că s-a finalizat licitația pentru achiziționarea lor, dar de fapt nu știm nimic. Mergem să vedem despre ce este vorba, să vedem cine e câștigătorul și care sunt etapele. Mă mut la Ministerul Dezvoltării să rezolvăm aceste probleme”, a declarat Ion Lungu în conferința de presă de miercuri. (D.P.)

Vezi si

Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei razii în Vatra Dornei. Doi bărbați, reținuți pentru comiterea unor furturi

Miercuri, 8 februarie, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o …