Lungu despre fonduri europene: „Vom avea bani. Să facem proiecte”

reportersite
04 august 2020, 6:50

Pentru Programul Operațional Regional 2021-2027 suma alocată la nivel național este de 16,61 de miliarde de euro, comparativ cu 8,25 de miliarde de euro în exercițiul financiar 2014-2020, însemnând cu circa 60% mai mult

 

Primarul municipiul Suceava, Ion Lungu, a reiterat faptul că municipalitatea suceveană este pregătită să abordeze finanțările nerambursabile pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziție pentru programarea 2021 – 2020.

Un lucru îmbucurător este acela că. „Vom avea bani. Să facem proiecte, în așa fel încât să putem să atragem cât mai multe fonduri. Încheiem deja o parte dintre proiecte, dar la fel de important este să pregătim documentația pentru exercițiul financiar următor” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

În acest sens, el a reiterat că vor fi șapte axe prioritare de finanțare, în cauză fiind „O regiune mai competitivă, mai inovativă” – față de care Ion Lungu a spus că se va pune accent pe „inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice”; „O regiune mai digitalizată” – față de care primarul a spus că se vor aloca fonduri pentru „orașe smart”; „O regiune durabilă, mai prietenoasă cu mediul”; „O regiune accesibilă”; „Nord-Est – o regiune educată”; „O regiune mai atractivă” și, în fine, cea de-a șaptea axă prioritară „Asistență tehnică”.

Avem, și voi avea discuții și în zilele următoare, pe proiectele punctuale pe care le propunem pentru exercițiul financiar următor”, a spus Ion Lungu. Primăria municipiului Suceava a creionat deja un portofoliu de proiecte care vor fi promovate în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile din cadrul Programului Operațional Regional. „Se creionează exercițiul financiar pe POR 2021 – 2027, iar noi suntem în contact permanent cu ­Mi­nisterul Dezvoltării și  Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est”, a spus, recent, Ion Lungu. (D.P.)

 

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Dany 04/08/2020 la ora 13:11 -

    D-nule Primar poate va ginditi si la Casa de Cultura din centrul orasului s-o renovati(modernizati) pt. ca arata jalnic cladirea.