Saturday , July 20 2024

Lungu despre bugetul Sucevei pe 2021: Austeritate la funcționare, dezvoltare pe fonduri europene

Conducerea Primăriei Suceava lucrează la fundamentarea bugetului local pentru anul 2021. Despre aceasta, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că proiectele europene, dar și proiectele de la bugetul local, reprezintă circa 50 la sută din buget.

„Chiar dacă am anunțat că bugetul anului 2021 va fi un buget al austerității la cheltuieli de funcționare, va fi însă un buget al dezvoltării pentru că sunt în derulare foarte multe proiecte europene”, a spus primarul. Printre proiectele enumerate de edil – cele cu finanțare europeană au o valoare totală de 201,17 milioane de lei – se află și cel integrat de transport ecologic, urmând să mai ajungă șapte autobuze electrice mici și să se finalizeze lucrările la autobază, dar și încă 15 autobuze electrice mari achiziționate de MLPDA. Reabilitarea Curții Domnești este un alt proiect pentru care municipalitatea suceveană are în vedere accesarea de fonduri europene, asigurarea unor echipamente electronice pentru școli, amenajare Zonă agrement Parc Șipote, finalizare Zonă de agrement de pe malul râului Suceava, modernizare stadion Ițcani, reabilitare colegii tehnice de Industrie Alimentară și „Petru Mușat”, precum și a Colegiului Național „Petru Rareș”, a grădiniței din zona centrală,  finalizare centru multifuncțional Ițcani și proiect de digitalizare a activității Primăriei. (D.P.)

Vezi si

Șase licee din județul Suceava au obținut certificatul de ”Școală Europeană”. Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” are cel mai mare punctaj din țară, în acest an

Cel mai mare punctaj dintre toate cele 104 unități școlare care au dobândit în acest …