Wednesday , February 8 2023

Lungu crede că dezinsecţiile şi dezinfecţiile sunt “bani aruncaţi pe fereastră"

lungu apr 2014 [800x600]

Primarul Sucevei consideră că există un risc mare de a fi cheltuiţi aiurea banii pe dezinfecţii şi dezinsecţii, fie pentru că nu de puţine ori astfel de activităţi nu sunt oportune, iar alte ori din cauza modalităţii în care acestea se fac. „De când sunt primar am cheltuit foarte puţini bani spre deloc în acest sens. Dacă stropeşti pe o vreme ca asta şi vine apoi o săptămână de ploi, e ca şi cum ai arunca banii pe fereastră”, a declarat primarul Ion Lungu  

Primarul municipiului Suceava nu este adeptul campaniilor de dezinsecţie şi de dezinfecţie promovate mai des de reprezentanţii altor instituţii. Din punctul său de vedre, cele mai multe acţiuni de acest fel sunt bani risipiţi de la bugetul local, iar el chiar consideră că alocarea unor sume mici în cei zece ani de când este primar nu este un lucru rău. „Niciodată nu am fost adeptul aruncării banilor pe fereastră. Dezinsecţia, dezinfecţia este o modalitate de aruncare a banilor pe fereastră. De când sunt primar am cheltuit foarte puţini bani spre deloc în acest sens”, a declarat primarul Ion Lungu.
Totuşi, edilul şef al Sucevei susţine că „sunt şi campanii pe probleme reale”, dar a atras atenţia asupra faptului că sunt şi acţiuni de dezinfecţie şi dezinsecţie care ar fi de fapt ceea ce el a numit „campanii făcute”, iar din punctul său de vedere cam nouă din zece situaţii în care se spuen că ar trebui o astfel de campanie ar fi, de fapt, bani aruncaţi pe fereastră. „Nu cred că se impune numaidecât. 90% sunt bani aruncaţi pe fereastră. O spun cu toată responsabilitatea. Se aruncă banii din avion. Am avut cele mai mici bugete, spre deloc pe dezinfecţii şi dezinsecţii”, a ţinut să spună primarul Ion Lungu.
Un alt motiv pentru care el consideră că există un risc mare de a fi aruncaţi banii pe fereastră în cazul dezinfecţiilor sau al dezinsecţiilor ţine nu doar de discuţia dacă ar fi sau nu oportune astfel de activităţi, ci şi de modul în care acestea se fac. „La buget nu ne dau afară banii. Suntem foarte vigilenţi. Dacă stropeşti pe o vreme ca asta şi vine apoi o săptămână de ploi, e ca şi cum ai arunca banii pe fereastră”, a spus primarul Sucevei. (D.P.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …