Friday , June 21 2024

Lungu cere firmelor care au lucrat la artera principală de circulaţie să remedieze problemele apărute la gurile de canal

  lungu raporta

Unele din grătarele de scurgere s-au făcut un pic târziu, în toamna trecută şi s-au forţat lucrurile. Se vor reface gratuit, astfel încât să avem străzi corespunzătoare din punct de vedere tehnic”, a mai spus Ion Lungu.

 
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a solicitat firmelor care au executat lucrări la străzile şi bulevardele care alătuiesc aşa numita arteră principală de circulaţie să repare pe cheltuiala lor locurile unde au apărut stricăciuni. Este vorba de capacele de canal de pe străzi cum ar fi Calea Unirii. „La bulevardul principal am făcut o notă de constatare societăţii ConBucovina care este liderul asocierii de firme, care a câştigat licitaţia la proiectul european de reabilitare a străzilor principale. Le-am solicitat să repare unele zone la bulevardul principal. Sunt unele probleme la grătarele de scurgere şi cămine de canalizare”, a declarat primarul Ion Lungu. El a precizat că este vorba despre un număr de 11 „poziţii”, cum ar fi exprimarea în termeni de specialitate. 
Potrivit celor precizate de primar, lucrările care vor trebui făcute acolo sunt pe cheltuiala firmelor care au executat lucrările fiindcă sunt în garanţie. „Totuşi, să nu uităm că a fost o iarnă foarte grea, cu foarte multe cicluri de îngheţ şi dezgheţ şi este un lucru de apreciat pozitiv, cred eu, că pe aceste străzi unde s-a turnat covor asfaltic nu au apărut probleme. Este un lucru bun”, a declarat Ion Lungu referindu-se la starea generală a străzilor.
~n ceea ce priveşte lucrările la cele 11 „poziţii”, primarul a spus că au fost infiltraţii, iar motivul este că o parte din lucrările în zona capacelor de canal s-au făcut spre toamnă, când condiţiile meteo nu erau din cele mai prielnice. „Unele din grătarele de scurgere s-au făcut un pic târziu, în toamna trecută şi s-au forţat un pic lucrurile. Se vor reface gratuit, astfel încât să avem străzi corespunzătoare din punct de vedere tehnic”, a mai spus Ion Lungu. (Dan PRICOPE)
 

Vezi si

 ARACIS  a decis menținerea acreditării pentru programul de studii de licență  Limba și literatura ucraineană de la USV

 Recent, programul de studii de licență Limba și literatura ucraineană – Limba și literatura modernă …