Sunday , December 4 2022

Lungu către medici: „Sunteți eroii noștri, faceți tot ce puteți să salvăm orașul, împreună!”

Primarul Sucevei a mulțumit sucevenilor care respectă măsurile legate de starea de carantină și cele referitoare la autoizolare, el însuși fiind în această situație până sâmbătă. 

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a mulțumit sucevenilor care stau în casele lor, respectând măsurile de carantină, respectiv izolare la domiciliu, și, din sufrageria apartamentului său unde edilul se află în autoizolare, a adresat un mesaj de solidaritate atrăgând atenția, de asemenea, asupra faptului că tocmai respectarea acestor măsuri este un lucru foarte bun pentru suceveni „pentru a scurta această perioadă a epidemiei și a face tot posibilul să ne întoarcem la starea de normalitate”. Referindu-se la demersurile autorităților locale de a aduce starea de normalitate la Suceava, edilul s-a referit la faptul că municipalitatea a ajutat Spitalul Județean – despre care Ion Lungu a afirmat că „îndrăznesc să spun că acolo a fost o problemă și sper ca de azi (joi – n.r.) să intre în normalitate”. Ion Lungu a spus că a avut o discuție cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Sănătății, spunându-le că este o situație tensionată. De asemenea, primarul a spus că în urma intervenției sale și a altor colegi de-ai săi (de partid – n.r.), s-a deplasat personal ministrul Sănătății – căruia edilul i-a mulțumit – împreună cu o echipă de medici militari. „Așa cum se știe, începând de azi (joi, 2 aprilie – n.red.) avem o nouă conducere la Spitalul de la Suceava. Sper să intre lucrurile în normalitate cât mai repede și față de cadrele medicale pe care le-am respectat tot timpul și le-am susținut tot timpul – vreau să vă spun legat de asta că astăzi (joi – n.r.) am dat un ajutor de 100 mii lei doamnei doctor State care are o problemă gravă de sănătate – fac un apel: Dragi cadre medicale, vă apreciem că sunteți eroii noștri, faceți tot ce puteți ca să salvăm orașul, împreună! La fel de important este că astăzi a ajuns la Suceava aparatul PCR, din Coreea de Sud. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat pentru că este ultimul aparat care a putut fi adus în România, următoarele vor fi aduse în lunile iulie-iulie”, a declarat Ion Lungu. De asemenea, edilul a reiterat faptul că trebuie să fie testată cât mai multă populație, îndeosebi cei din linia 1 menționând în acest caz: cadre medicale, ISU, SAJ și sucevenii care sunt suspecți de coronavirus. El a adăugat că a avut o discuție cu noua conducere a spitalului și speră ca să poată fi pus în funcțiune aparatul de testare cât mai rapid posibil.

În altă ordine de idei, a adăugat primarul, de vineri dimineață, în Suceava vor fi amplasate 1.900 de dispensere de dezinfectant la scările de bloc: „Le umplem cu soluție și de mâine dimineață (n.r. – vineri) rog președinții asociațiilor de proprietari să țină legătura cu primăria să putem distribui”.

Ion Lungu a anunțat și că la începutul săptămânii viitoare, firma Diasil care face dezinfecție în oraș va aduce un aparat care împrăștie în aer o soluție care să omoare microbii din aer. „Iată, dragi suceveni, luăm măsuri și numai împreună vom putea trece peste această perioadă destul de delicată (…) Să trecem peste această perioadă din istoria orașului nostru și eu cred, că așa cum stau lucrurile, vom reuși să învingem. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai spus primarul. Pentru a veni în sprijinul sucevenilor, Ion Lungu a anunțat și că există un număr de telefon la care aceștia pot suna să ceară ajutor. Acesta este 0230 210 678. (D.P.)

 

Vezi si

O femeie de 33 de ani, ajunsă în stare gravă la spital, le-a spus medicilor că s-a înjunghiat din greșeală în burtă în timp ce se certa cu soțul

O femeie în vârstă de 33 de ani din municipiul Suceava a ajuns, sâmbătă după-amiază, …

No comments

  1. Astia care dezifecteaza sa dea nu numai pe alei si pana la scara blocului ci ca la Bucuresti peste tot, spatiu verde si mai ales parcarile auto si troruarele si din spatele blocurilor.