Sunday , September 25 2022

Lungu atrage din nou atenţia că oraşul riscă să nu aibă căldură dacă sucevenii nu plătesc măcar factura curentă

lungu apr 2014 [800x600]

 “Dacă populaţia nu va plăti măcar factura curentă la apă caldă şi căldură, atunci eu nu pot să garantez cetăţenilor că vor avea căldură”, le-a spus, ieri, primarul Ion Lungu consilierilor locali adunaţi la o şedinţă extraordinară

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a atras atenţia, ieri, că indiferent de eforturile care vor fi făcute de autorităţile locale şi chiar de cele judeţene pentru a ajuta societatea de termoficare a oraşului, riscul opririi furnizării agentului termic în oraş va continua să rămână câtă vreme populaţia nu achită contravaloarea a măcar ceea ce consumă.
„Vreau să facem front comun, să vorbim cu toţii aceeaşi limbă. Vă spun că indiferent de cât de mult ne-am strădui, dacă populaţia nu va plăti măcar factura curentă la apă caldă şi căldură, atunci eu nu pot să garantez cetăţenilor că vor avea căldură”, le-a spus, ieri, primarul Ion Lungu consilierilor locali adunaţi la o şedinţă extraordinară. El a spus că factura pentru consumul de energie termică aferent lunii noiembrie a fost de două milioane de lei, bani pe care populaţia trebuie să îi plătească, iar în caz contrar nu se pot asigura fonduri necesare pentru ca societatea Bioenergy să poată procura masa lemnoasă de care ar avea nevoie. In acest sens, primarul a precizat că sunt, totuşi, şi alte probleme legate de un posibil conflict între acţionarii de la societatea Bioenergy – Ion Lungu arătând că este lemn în curtea societăţii, dar nu poate fi utilizat. De aceea, Ion Lungu a insistat şi pe necesitatea unor discuţii între reprezentanţii  municipalităţii şi cei ai acţionariatului de la Bioenergy. Motivul pentru care edilul este de părere că ar trebui rezolvate aceste probleme – plăţile populaţiei către Termica şi ale acesteia către Bioenergy, dar şi discuţiile cu acţionariatul firmei care produce energia termică – sunt legate de aprovizionarea cu biomasă. „E şi acest pericol ca să nu se poată aproviziona centrala cu biomasă pentru perioada sărbătorilor de iarnă”, a declarat primarul Ion Lungu.
Cât priveşte situaţia plăţilor şi demersurile pentru încasarea banilor de la populaţie, menţionăm că opt asociaţii de proprietari din municipiul Suceava au fost date în judecată de Primărie. (D.P.)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …